Сенатор Маккейн, незважаючи на важку хворобу, активно проштовхує нищівні санкції проти режиму Путіна

Побажаємо найавторитетнішому члену Республіканської партії США встигнути своїми очима побачити остаточну загибель "Імперії зла".

Джон Маккейн. Фото: Голос Америки.

Американські сенатори підготували законопроект, який посилить санкції проти Росії. За словами сенатора-республіканця Джона Маккейна, це – відповідь на російську агресію та її напади на демократію, передають Патріоти України.

Група сенаторів від обох партій в четвер оголосила новий законопроект, який, за їх словами, посилить тиск на Росію у відповідь на втручання Москви в американські вибори, її дії в Сирії та анексію в Криму.

"Наша розвідка постійно попереджала, що Путін продовжує втручатись у наші вибори та сіяти хаос. Ці атаки зростатимуть до того, як його не змусять відповісти за них. Разом із колегами я представив нові санкції, щоб втримати російську агресію та захистити нашу демократію", – написав сенатор Маккейн у пості в Twitter.

За словами сенатора-демократа Боба Менендеса, йдеться про новий крок, мета якого – змусити Путіна зрозуміти, що "США більше не терпітимуть його поведінки". Сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що діючі санкції не змусли Росію не втручатись у майбутні проміжні вибори 2018 року. "Наша мета – змінити статус-кво і ввести нищівні санкції та інші заходи проти Росії та Путіна допоки він не зупинить втручатись у виборчі процеси в США, здійснювати кібератаки проти американської інфраструктури, та не вийде з території України і не сіятиме хаос у Сирії", - зазначає Грем.

Новий пакет санкцій проти Росії містить обмеження транзакцій, пов'язаних з російським державним боргом, енергетичною сферою, імпортом урану, а також санкції по відношенню до російських політиків і олігархів.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...