Сепаратистська мафія "працює": Саакашвілі пояснив, чому насправді був звільнений Сакварелідзе

Саакашвілі: "Звільнення Сакварелідзе - це той прецедент, коли прокурора знімають на вимогу організованого кримінального угрупування".

Міхеїл Саакашвілі. Фото: dumskaya.net.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михеїл Саакашвілі заявив про те, що до звільнення прокурора Давида Сакварелідзе причетні "глава Одеської мафії Ківалов" і "міжнародний шахрай Голубєв". Так одеський губернатор на своїй сторінці в Facebook прокоментував звільнення Давида Сакварелідзе з поста прокурора, передають Патріоти України.

"Я був свідком того, коли Давида Сакварелідзе призначили в Одесу, президент дав йому мандат допомогти мені боротися з мафією і навести порядок. Він порушив цілу серію кримінальних справ щодо махінацій, пов'язаних з Ківаловим, з мерами міст по всій Одеській області, а також з місцевими представниками блоку Петра Порошенка", - розповів Саакашвілі.

За його словами, відставка Сакварелідзе завдасть істотної шкоди реформування української влади.

"Сьогодні його звільнення обгрунтували листом, підписаним головою Одеської мафії Ківаловим і міжнародним шахраєм Голубєвим, представником БПП. Прецедент, коли прокурора знімають за офіційною вимогою місцевого, до того ж поміченого в сепаратизмі, організованого кримінального угрупування, матиме дуже тяжкі наслідки для країни", - впевнений керівник Одеської ОДА.

Крім того, Саакашвілі підкреслив, що Петро Порошенко повинен був чітко висловити свою позицію.

"Це той випадок, коли Президент як гарант Конституції повинен висловити свою позицію недвозначно, чітко і різко. І не тому, що це буде на користь кому-небудь з нас, а заради державності, цілісності і великого майбутнього України", - резюмував губернатор.

Нагадаємо, нардепи з Одеси оголосили війну Сакварелідзе. Народні обранці у Верховній Раді з Одеської області виступили на підтримку територіальних прокуратур, які висунули ініціативу про звільнення Давида Сакварелідзе.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...