"Серйозні хлопці" від Путіна: Кремль відправив на Донбас своїх людей для розслідування вбивства Захарченка

Затриманих раніше у якості підозрюваних мирних жителів відпустили.

Окупований Донецьк. Фото: соцмережі.

До Донецька прибула група російських фахівців, спрямована в окуповане місто за дорученням президента РФ Путіна. Про це кореспонденту «Росбалта» розповіло джерело в одному з силових відомств «ДНР», передають Патріоти України.

Перед росіянами поставлена задача - знайти вбивць глави «ДНР» Олександра Захарченка. «Вночі приїхала група від Путіна. Серйозні хлопці. Російський президент сказав: знайти і покарати. Багато хто до цих пір звинувачують директора РДСО (республіканська державна служба охорони "ДНР" - ред.) І керівника «лички» Захара. Ця смерть - некомпетентність повна», - висловило думку джерело.

Він також повідомив, що затримані раніше підозрювані відпущені. «Реальних виконавців так і не затримали. Експерти стверджують, що на ту закладку пішло б не менше півгодини. Тому ті, кого затримали, причетні до неї бути не могли», - додав співрозмовник.
Пізніше представник Федеральної служби безпеки РФ підтвердив, що ФСБ готова допомогти в розслідуванні вбивства Захарченка і направила в в Донецьк своїх співробітників. "Фахівці там вже працюють", - заявив керівник служби оперативної інформації і міжнародних зв'язків ФСБ РФ Сергій Бесіда.
Він заявив, що до вбивства Захарченка причетні українські спецслужби. "Причетність, звичайно, українських спецслужб до цього... ми думаємо, що це безперечно так", - сказав Бесіда.
У свою чергу Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що командування російських окупаційних військ використовує загибель ватажка терористичного угруповання Олександра Захарченко для дискредитації українських силових структур. Зокрема, російськими пропагандистами і далі інтенсивно поширюються чутки про причетність до його загибелі українських спецслужб.
При цьому на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, в тому числі на передових позиціях з'єднань і частин 1 і 2 АК ЗС РФ активізувалася робота представників пропагандистських російських засобів масової інформації з метою підготовки хибних і перекручених матеріалів по Україні та її Збройним Силам.
Для фабрикації фейкових відеоматеріалів так звані військовослужбовці російських окупаційних військ здійснювали провокаційні обстріли позицій підрозділів Об'єднаних сил, координуючи свої дії з прибулими російськими знімальними групами. Сфабриковані таким чином репортажі подавалися на затвердження спеціальної комісії російських пропагандистів, які прибули з Росії напередодні вбивства Захарченка.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...