Шах і мат Кремлю: У США запропонували оголосити Азовське море міжнародним і ввести в акваторію кораблі НАТО

Російська Федерація, порушивши угоду 2003 року між Україною і Росією про спільне користування Азовським морем, фактично денонсувала її, тож ці води можна буде вважати міжнародними.
Марк Войджер запропонував цікавий вихід зі складної ситуації. Фото: скріншот з відео.

Зараз потрібно встановити міжнародну зону акваторії та довести в міжнародних судових інстанціях, що Росія своїми діями порушила і денонсувала угоду, а також варто продемонструвати світовій спільноті, що це вже міжнародна зона. Про це розповів старший викладач Коледжу оборони Балтики, колишній спецрадник командувача армії США у Європі Марк Войджер в ефірі щотижневої програми "Студія Захід з Антоном Борковським", передають Патріоти України.

За його словами, Україні слід запросити кораблі НАТО, аби вони показали, що це море відкрито для навігації і для міжнародного судноплавства. Для Росії контроль над Україною, звісно, велика стратегічна ціль, але в довготривалому плані Азовське море не є межею їхніх стратегічних зазіхань, впевнений він.

"Росія хоче витиснути, взагалі вибити з Чорного моря флот НАТО і США. Уявіть собі ситуацію в майбутньому, коли Україна буде членом НАТО, а натівські кораблі не зможуть заходити в Азовське море?! Це ж буде парадокс!", - зазначив заявив колишній спецрадник командувача армії США у Європі.

Окрім того, НАТО і США, на його думку, мають підтримувати Україну не лише заявами, але мають надати більше зброї - зокрема, радарів і протикорабельних ракет. "Якщо росіяни зможуть зараз фактично встановити контроль над морем, то в майбутньому їх буде дуже складно вибити з Азову, навіть правовими методами. Вони будуть постійно придумувати нові прийоми, бо це дуже комплексний документ. Для вашого керівництва зараз настав момент діяти у міжнародному вимірі", - наголосив американський експерт.

Джерело: Еспресо.ТV

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...