"Ще хтось думає, що реванш регіоналів - це казки?" - соцмережі про перемогу Вілкула в Кривому Розі

Як в анекдоті: "Каже Азаров Януковичу:" А уявіть, Віктор Федорович, що вибори в Україні через рік або ще краще - півтора ... ".

Під час мітингів у Кривому Розі 13 грудня 2015 року. Фото: РБК.

Користувачі соціальних мереж продовжують обговорювати результати виборів мера Кривого Рогу. Про це вони пишуть у Facebook і Twitter, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Хвилююся, чому Єгор Соболєв досі не зареєстрував постанову про проведення дострокових виборів в Кривому Розі", - пише в своєму Twitter український політтехнолог Тарас Березовець.

"Цікаво, чому поп-блогери, які в усьому бачать договірняк, раптом мовчать про Кривий Ріг і "Самопоміч"? Як на мене, розподіл голосів 70 на 10 після 50 на 50 саме про це і говорить. Хоча, дійсно, чи варто звинувачувати в спільних діях дві опозиційні сили?" - пише народний депутат Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook.

"Наш підрахунок дає наступний результат. Юрій Вілкул отримав 210 тисяч голосів. Семен Семенченко - 31 тисячу. У другому турі на виборах в листопаді Вілкулу "нарахували" 89 тисяч, Юрію Мілобогу - 88 тисяч. У першому турі тодішніх виборів в жовтні Вілкул отримав 88 тисяч, Мілобог - 21 тисячу", - зазначив у своєму Facebook народний депутат Єгор Соболєв і пообіцяв аналіз подій зробити пізніше.

"Що ж: треба визнати - Кривий Ріг - це особисте господарство Вілкула. На перших виборах вони розслабилися, наробили грубих помилок, на чому і були спіймані ТСК Парламенту. На перевиборах Вілкул продемонстрував, хто в Кривому Розі господар. І не треба тут валити на демократичні сили, які не змогли домовитися і висунути одного кандидата. Два тури на те й існують, щоб було з кого вибирати. І те, що виборці Кривого Рогу не змогли для себе знайти жодного кандидата краще Вілкула, - це тільки їхня провина. Сьогодні кожен може отримати власну не пошкоджену пропагандою інформацію. Хвала інтернету. Тому вибір бути холопами Вілкула для 210 тисяч виборців Кривого Рогу - це їх власний вибір. PS. Ще хтось думає, що реванш регіоналів - це казки?" - пише народний депутат Леонід Ємець ("Народний фронт").

"Результати виборів в Кривому Розі - це холодний душ для бажаючих проводити дострокові вибори. Цій безглуздій коаліції немає альтернативи. Точніше, єдина альтернатива цієї коаліції сидить в Ростові", - відзначає представник Президента в Кабінеті Міністрів Олександр Данилюк на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, за даними паралельного підрахунку протоколів з мокрими печатками у позачергових виборах мера Кривого Рогу взяли участь 286 600 виборців. Явка склала 55,88% від загального числа виборців, включених до списків. Це на 20% вище, ніж під час другого туру виборів мера 15 листопада 2015 року.

За Юрія Вілкула віддали свої голоси 73,09% виборців, за нього проголосували 209 406 криворіжців. Таким чином, позачергові вибори криворізького міського голови закінчилися в один тур.

За Семена Семенченко, кандидата від "Самопомочі", проголосували 10,74% голосів, або 30 777 осіб. На третьому місці - Світлана Сова від партії "Сила людей" з результатом 4,6%, або 13 190 голосів. На четвертому місці - кандидат від партії "УКРОП" Микола Колесник. Він набрав 4,3%, або 12 315 голосів. На п'ятому місці - представник "Народного контролю" Ігор Левицький - 2,58% (7 405 виборців). Решта кандидатів набрали менше 1%.

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...