Ще одна європейська країна скасувала плату за візи для українців

Угода між Україною і Румунією передбачає безкоштовне оформлення довгострокових віз до цієї країни.

Румунська віза для українців стала безкоштовною. Фото: lowcostavia.com.ua.

Кабінет міністрів України підписав угоду з Румунією про скасування плати за оформлення довгострокових віз. Про це йдеться в постанові уряду на сайті КМУ, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Така угода передбачає безкоштовне оформлення довгострокових віз. Таких, які дають право громадянам України та громадянам Румунії на в'їзд до Румунії або України відповідно до мети оформлення документів, що дають право на перебування або проживання в цих державах на термін більше 90 днів.

Згідно з постановою уряду №617 від 8 вересня, дана угода була розроблена за результатами українсько-румунського переговорного процесу з метою спрощення взаємних поїздок громадян та підписана 6 травня в смт Солотвино (Закарпатська область).

"Зроблено ще один крок на шляху лібералізації візового режиму з країнами ЄС", - йдеться в поясненні до постанови уряду.

В уряді зазначають, що реалізація положень Угоди сприятиме розвитку двосторонніх відносин між двома країнами, інтенсифікації контактів в соціально-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...