Ще один "ніж в спину": З України висилають 13 російських дипломатів (відео)

Як йдеться заяві, наступний крок - "збільшення ціни для Москви за вчинені міжнародні злочини, включно через посилення персональних, фінансових та економічних санкцій".

Ілюстрація: ЖЖ

Президент України Петро Порошенко заявив про видворення з України 13 російських дипломатів Про це йдеться в заяві на сайті президента України, передають Патріоти України.

"У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія) Україна, у дусі солідарності з нашими британськими партнерами та трансатлантичними союзниками, та в координації з країнами ЄС, ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися. Бо як відомо, наші дипломатичні стосунки з РФ де-факто заморожені", – йдеться в заяві.

"Сьогодні російський агресор отримав потужну солідарну реакцію цивілізованого світу. Синхронно та скоординовано о 15:00 за брюссельським часом (16:00 за київським часом) Україна, США,Канада та 14 країн ЄС оголосили про своє рішення вислати зі своїх територій близько сотні російських розвідників під дипломатичним прикриттям. Російській агентурі в Європі та за Атлантикою було завдано потужного удару", – зазначив Президент.

На його переконання, видворення з України 13 російських "дипломатів" зміцнить безпеку та послабить зусилля "п’ятої колони" з дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. "Давно нема послів і дипломатична присутність зведена майже до нуля, до того критичного мінімуму, який допомагає дбати про наших громадян-заручників на території Російської Федерації", – уточнив глава держави. Він також анонсував накладення нових санкцій на Росію.

Нагадаємо, 4 березня у британському місті Солсбері отруїли колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Прем'єр Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаль міг бути отруєним розробленою Росією бойовою нервово-паралітичною речовиною "Новачок". У зв'язку з цим офіційний Лондон вислав з країни російських дипломатів та призупинив дипломатичні контакти на високому рівні із РФ.

24 березня британське видання Times повідомило, що близько 20 європейських країн готуються видворити російських дипломатів. 26 березня США та кілька країн Євросоюзу оголосять про видворення російських дипломатів через отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки у Великобританії.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...