Що задумав Кремль: Путін пішов на поступки у питанні розміщення миротворців ООН на Донбасі

Російський президент під час розмови з Ангелою Меркель начебто погодився на право миротворців охороняти учасників міжнародної спостережної місії.

Путін. Фото:segodnya.uaПрезидент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови з канцлером ФРН Ангелою Меркель заявив про готовність Москви врахувати в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їх право охороняти місію ОБСЄ не тільки на лінії зіткнення, але і в інших місцях. Про це повідомляє в понеділок прес-служба Кремля за підсумками телефонної розмови двох лідерів, передають Патріоти України.

"Володимир Путін докладно зупинився на російській ініціативі по затвердженню місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ). З урахуванням висловлених Ангелою Меркель міркувань російський лідер зазначив готовність доповнити пропоновані в російському проекті резолюції Ради Безпеки функції згаданої місії ООН. Мається на увазі, що забезпечення охорони спостерігачів ОБСЄ ООНівцями може здійснюватися не тільки на лінії зіткнення після розведення сил і засобів обох сторін, але і в інших місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки відповідно з мінськими Комплексами заходів", - повідомляють в Кремлі .

Крім того, в ході телефонної розмови було порушено також хід реалізації Мінських домовленостей щодо врегулювання на Південному Сході України.

"Підкреслено неприйнятність будь-яких порушень режиму припинення вогню, що підривають т.зв. "Шкільне перемир'я", узгоджене Контактною групою і підтримане лідерами держав "нормандського формату"", - говориться в повідомленні.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...