Щоб життя медом не здавалось: Вашингтон призначив послом до Москви затятого "яструба"

Джон Хантсман вважає, що найефективнішим способом чинити тиск на Росію буде вдарити по її можливостям експортувати енергоносії.

Джон Хантсман. Фото: Рейтерс.

Сенат США на слуханнях у четвер затвердив кандидатуру Джона Хантсмана на пост нового посла в РФ. Проти Хантсмана, мормона і мільярдера, який розпочав кар'єру помічником по персоналу в адміністрації Рональда Рейгана і дослужився до посади посла в Сінгапурі на початку 1990-х, не було подано жодного голосу. Новину передають Патріоти України.

В ході свого виступу Хантсман назвав Росію "найбільшим викликом" для зовнішньої політики США і констатував "відсутність ілюзій" щодо того, що проблема відносин з РФ може бути легко вирішена. "Безсумнівно те, що російський уряд втручалися в американські вибори в минулому році. Росія продовжує загрожувати стабільності в Європі, в тому числі порушувати суверенітет і територіальну цілісність своїх сусідів", - заявив Хантсман.

Він додав, що прогрес у відносинах неможливий до врегулювання ситуації на Україні з повним виконанням Москвою мінських домовленостей, які вимагають передати Україні контроль за кордоном в районі Донбасі, де-факто повернувши самопроголошені республіки під контроль українських сил.

Як зазначає USA Today, Хантсман вважає, що найефективнішим способом чинити тиск на Росію буде вдарити по її можливостям експортувати енергоносії. Оскільки більше 50% всієї торгівлі РФ припадає на продаж в Європу нафти і газу, США повинні "покарати" Кремль "там, де це найболючіше", вважає посол. Вашингтон, на його думку, повинен працювати з союзниками з тим, щоб замістити частину російських поставок в ЄС американськими. "У нас є достатньо сировини, щоб відіграти частину долі на ринку", - цитує Хантсмана USA Today.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...