Щодо Євромайдану, корупції, санкцій: Все слідство в прокуратурі України повністю заблоковано, - Лещенко

Суди відмовляються приймати клопотання слідчих прокуратури, узгоджені прокурорами.

Ілюстрація:112.ua

З 1 березня суди масово відмовляються приймати клопотання прокуратури, посилаючись на втрату слідчими повноважень, таким чином все слідство, в тому числі, по корупційних справах, по Євромайдану, по списку санкцій, заблоковано. Про це народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко написав на своїй сторінці в Facebook з посиланням на власні джерела в прокуратурі, зазначають Патріоти України.

"Всупереч бадьорим запевненням спічрайтера Генеральної прокуратури, слідство в прокуратурі повністю заблоковано", - підкреслив Лещенко. За його словами, суди відмовляються приймати клопотання слідчих прокуратури, узгоджені прокурорами.

За день суди видали десятки таких відмов, пояснивши це тим, що слідчі прокуратури з сьогоднішнього дня не наділені будь-якими процесуальними повноваженнями. Згідно із законом, ці повноваження з 1 березня передаються до Державного бюро розслідувань, якого ще фактично не існує.

"Закон був 52 дні на підписі у президента і, всупереч зауваженням про колапс слідства, не був ветований. При цьому закон про перехідний період, поки запрацює Державне бюро розслідувань, також не був прийнятий", - підкреслив депутат.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...