Щодо корупції: "Народний фронт" відреагував на звинувачення Яценюка в хабарництві

Фракція прем'єра заявила, що проти їхньої політичної сили і їхнього лідера ведеться брудна кампанія.

"Народний фронт" відреагував на звинувачення Яценюка у хабарництві. Ілюстрація:lbc.com.ua

Депутати "Народного фронту" заявили, що проросійські олігархи за допомогою політичних маріонеток в Україні ведуть брудну кампанію і дискредитують прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і його політичну силу. Таку заяву депутати зробили на брифінгу в парламенті, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"В минулому році було подано звернення за авторством відомого популіста, посіпаки Льовочкіна Сергія Капліна про нібито дачу хабара прем'єр-міністру Арсенію Яценюку і фракції "Народний фронт" за призначення керівника концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Володимира Іщука. Це не відповідає дійсності, це повна брехня, тому що всі знають, як цей концерн в цьому Уряді займає проукраїнську позицію - відстоює українські інтереси, обмежує вплив російських ЗМІ, і це не подобається так званим "попередникам", - сказав народний депутат Дмитро Сторожук.

Він підкреслив, що олігарх Сергій Льовочкін продовжує боротьбу за вплив на концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення і займається поширенням наклепницької інформації.

"Хочу звернутися до генерального прокурора негайно закрити цю справу, тому що за цілий рік за цим поданням не велися ніякі процесуальні дії, там немає ніяких ознак злочину. Це означає, що ГПУ вже повинна відкрити провадження проти заявника за завідомо неправдиві відомості, що ганблять честь і гідність державної публічної особи", - сказав Сторожук.

За його словами, фракція "Народний фронт" вже звернулася в Генпрокуратуру з відповідною заявою проти Капліна і окремо попросила здійснити внутрішню перевірку всередині ГПУ.

У свою чергу присутній на брифінгу перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук зазначив, що дуже сумно, що депутат Каплін направляє свою роботу на поширення брехні, тим самим відволікаючи Генпрокуратуру від розслідування важливіших справ.

"Діяльність і уряду, і "Народного фронту" є такою, що підтверджена позитивними справами, позитивними голосуваннями за закони, які наближають нашу країну до Євросоюзу. Тому я б радив дуже обережно ставитися до підозрілих заяв Капліна, з яких видно аватари Сергія Льовочкіна", - сказав Тетерук.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...