Шкіряк розповів, скільки пунктів пропуску на кордоні з РФ обладнали системою біометричного контролю

З Нового року кордон з РФ буде контролюватися новітніми системами зняття біометричних даних, запевнив радник Авакова.

Зорян Шкіряк. Фото:visti.pro

На кордоні України з Росією 157 пунктів пропуску обладнали системою біометричного контролю. Про це в ефірі 112 Україна повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передають Патріоти України.

"На сьогодні 157 пунктів пропуску обладнано новітніми системами (біометричного контролю) і повністю закрито ділянку кордону з Російською Федерацією. Тобто весь кордон з РФ буде контролюватися новітніми системами зняття біометричних даних. 126 пунктів підключено до баз даних Інтерполу. Я думаю, що до кінця цього року, на початку наступного, до баз Інтерполу також підключать інші пункти пропуску", – зазначив Шкіряк.

Як повідомлялося раніше, 1 вересня 2017 року Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, яким в Україні запроваджується система фіксації біометричних даних осіб на кордоні. В указі йдеться, що уряд має забезпечити початок функціонування з 1 січня 2018 року національної системи біометричної верифікації та ідентифікації.

У МВС не виключають, що з 1 січня 2018 року на пропускних пунктах на кордоні з Росією може бути запроваджено систему біометричного контролю.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...