Шлях жертовності: Члени Меджлісу не залишать Крим через його "заборону" та імовірні репресії

Через ситуацію, що склалася, у Меджлісі розробляють тактику захисту, яка буде реалізовуватися в політичних і юридичних форматах.

Ілюстрація:uazmi.org

Члени Меджлісу не збираються виїжджати з Криму у зв'язку з його можливою забороною російською "владою". Про це заявив член Меджлісу Ескендер Барієв, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

"Жоден із членів Меджлісу, які сьогодні залишаються в Криму, поки не заявив про свою згоду виїхати з Криму. Вони мають намір залишатися там", – сказав Барієв.

За його словами, через ситуацію, що склалася, у Меджлісі розробляють тактику захисту, яка буде реалізовуватися в політичних і юридичних форматах.

Барієв додав, що рішення російського "прокурора Криму" Наталії Поклонської про призупинення діяльності представницького органу кримських татар дає підстави будь-якому його членові подати позов до Європейського суду з прав людини та інших міжнародних судів.

Як відомо, голова окупаційної прокуратури Криму Наталія Поклонська прийняла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв жорстко засудив рішення Поклонської та заявив, що "заборона діяльності Меджлісу кримських татар дорівнює оголошенню війни".

Разом з тим кримський адвокат Джеміль Темішев заявив, що рішення про заборону Меджлісу буде оскаржено.

Був у цивільному та без зброї: У Польщі затримали дезертира з російської армії

середа, 8 травень 2024, 12:43

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з російської армії. Про це повідомляє RMF FM, передають Патріоти України. Затриманому російському солдату 41 рік. Він був у цивільному і без зброї. Усе вказує на те, що він намагався нелегально проник...

"Застосували майже всі типи озброєння": Речник Повітряних сил розкрив деталі масованої атаки РФ та спрогнозував, чи здатний ворог її повторити

середа, 8 травень 2024, 12:29

Сьогодні ворог здійснив чергову комбінованої атаку по Україні після нетривалого затишшя. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував ворожий удар та розповів, чи здатні росіяни його повторити, передають Патріоти України. "Це...