Шляхом покійного циніка Чуркіна: Маша "Лаврова" назвала постановочними відео про хіматаку в Сирії (відео, 16+)

Захарова звинуватила "Білі каски" ("Сирійська громадянська оборона") у тому, що вони "діють дуже непрофесійно".

М.Захарова. Фото: ЖЖ.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що відеоролики про застосування хімзброї в Сирії носять провокаційний і постановочний характер. Про це вона сказала на брифінгу в МЗС, повідомляють Патріоти України з посиланням на Вести.ru.

При цьому, посилаючись на відео хіматак під Ідлібом, Захарова звинуватила "Білі каски" ("Сирійська громадянська оборона") у тому, що вони "діють дуже непрофесійно".

"Звертає на себе увагу надто спокійна поведінка представників цієї організації в надзвичайних умовах", - заявила Захарова.

Раніше повідомлялося, що Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй збереться 5 квітня через повідомлення про хімічну атаку в Сирії, в результаті якої загинули десятки людей.

За останніми даними, кількість загиблих в результаті газової атаки в сирійській провінції Ідліб збільшилася до 72 осіб, серед них - 20 дітей.

Німеччина вважає, що Росія і Іран несуть відповідальність за хімічну атаку, здійснену військами сирійського президента Башара Асада.

У МЗС РФ заявили, що проект резолюції РБ ООН щодо хімічної атаки в Ідлібі "має антисирійськими характер" і здатний загострити ситуацію в регіоні.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...