Шокін викладе американцям урок з правочинства? ГПУ збираються допитати посла США

Окрім того, у справі про американські гроші на реформування ГПУ Давида Сакварелідзе допитають обов'язково.

Джеффрі Пайєтт. Фото:zn.ua

Заступник генпрокурора Юрій Столярчук заявляє, що у справі про американські гроші на реформування ГПУ в разі необхідності не проти допитати посла США Джеффрі Пайєтта. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Якщо слідчий переконається сам, і переконає процесуального керівника, що ситуація екстраординарна, що треба почути думку посла Пайетта, напевно вони захочуть дізнатися і мою думку, то в чому проблема?", - зазначив Столярчук.

"Якщо є якісь застереження, порадимося, можливо, з кимось, може з генпрокурором. Може, ми дійсно робимо дурні кроки. Я не знаю. Але в чому проблема допитати пана Пайєтта?" – спитав Столярчук.

Водночас він наголосив, що іншого заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе допитають обов'язково.

"Він один з тих, хто підписував документи. Як без Сакварелідзе з цим розібратися? Слідчий зобов'язаний допитати будь-кого, чи то заступник генпрокурора, чи президент", - сказав Столярчук.

Нагадаємо, в ГПУ анонсували кримінальне провадження за фактом розкрадання 2,2 мільйона доларів, виділених США і ЄС на реформу органів прокуратури.

У відомство надійшло звернення групи депутатів Верховної Ради, які зацікавилися питанням використання цих грошей, перед цим відправивши аналогічні запити в Сенат США та окремим сенаторам.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт став на захист Сакварелідзе і повідомив, що виділені США кошти направлялися в рамках реформи українських органів прокуратури не цим органам, а міжнародним організаціям-партнерам.

За словами Сакварелідзе, історія із коштами США для реформування органів прокуратури є черговою спробою дискредитувати команду.

“Буде масований удар”: Жданов попередив про ракетну атаку ворога по Україні

субота, 4 травень 2024, 10:56

Російська армія може завдати масованого ракетного або комбінованого удару по Україні з початком її наступальних дій на сході та північному-сході. Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України. “Я н...

Таких є 5: Військовий експерт назвав головні проблеми, з якими зіткнулась українська армія на сході

субота, 4 травень 2024, 10:50

Російський прорив під Очеретиним має потенціал "перерости у великий прорив", вважає Маркус Рейснер, полковник австрійських збройних сил. У гіршому випадку Україні загрожує локальне обвалення фронту, пише n-tv, передають Патріоти України. «Ситуація на ...