Штайнмаєр розповів, чого чекати від переговорів "нормандської четвірки"

За його словами, нині на сході України менше ризиків ескалації, ніж рік тому.

Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото: zn.ua.

Міністерська зустріч у нормандському форматі, яка відбудеться в Берліні 11 травня, повинна принести прогрес у галузі безпеки, підготовки місцевих виборів, забезпечення безпеки на них. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Німецький і французький дипломати витратили багато сил і часу на посередництво в конфлікті навколо східної України і на запобігання військового загострення, або у всякому разі відкритої війни в центрі Європи", - заявив міністр. За його словами, нині на сході України менше ризиків ескалації, ніж рік тому.

"Щонайменше, останнє нам поки що вдається: якщо порівняти за рівнем безпеки ситуацію спочатку із сьогоднішнім днем, то вона незадовільна, приховує в собі, набагато менше ризиків, ніж рік тому", - зазначив глава МЗС ФРН. Мирний процес на Донбасі просувається по міліметру, говорить він.

"Але, правда і в тому, - продовжив він, - що ми протягом місяців б'ємося над тим, щоб схилити Москву, Київ і сепаратистів до подальшої реалізації прийнятих ними ж самими в Мінську домовленостей. Якщо в цій сфері - пошуку політичного рішення - і говорити про прогрес, то цей успіх буде прирівняний до темпу равлика, який просувається вперед по міліметру".

"Це не може тривати довго. Таким чином, не встановиться і стабільний режим припинення вогню", - наголосив глава МЗС ФРН. Тому, додав Штайнмаєр, від завтрашньої зустрічі він чекає прогресу в галузі безпеки, підготовки місцевих виборів, забезпеченні безпеки на цих виборах, щоб не допустити повтору ескалації.

Швейцарія скасувала концерт відомої пропутінської співачки

середа, 1 травень 2024, 21:16

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня, передають Патріоти України. Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Н...

Не рахуючись зі втратами: Росія кидає на штурм Часового Яру людей без зброї, - спікер ОСУВ Хортиця

середа, 1 травень 2024, 20:29

Росія кидає на штурм Часового Яру Донецької області людей без зброї. Керівництво армії РФ дає їм настанову добути зброю в бою. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі Liga, передають Патріоти України. «В районі Часового Яру вже ф...