"Шутка не удалась": Мер Одеси відповів з приводу російського громадянства

Труханов назвав інформацію про наявність у нього громадянства РФ невдалим першоквітневим жартом.

Геннадій Труханов. Фото:slovo.odessa.ua

Мер Одеси Геннадій Труханов назвав інформацію, що з'явилася в ЗМІ інформацію про наявність у нього російського громадянства "потоком брехні і невдалої першоквітневим жартом". Про це він заявив у коментарі Сегодня, передають Патріоти України.

За словами Геннадія Труханова, повідомлення про нібито його подвійне громадянство з'являлися і раніше (перед виборами місцевих рад у 2014 році), проте тоді консульство Росії надало кандидату на пост міського голови Одеси довідку про те, що у нього такого громадянства немає.

"Інформація про громадянство і про офшори не відповідає дійсності. Раніше її поширював Едуард Гурвіц (екс-мер Одеси, - ред.). Тоді було звернення до суду і є рішення Приморського районного суду про те, що ця інформація неправдива. Там була зачитана відповідь Генконсульства Російської Федерації в Одесі про те, що я не звертався за громадянством і не маю громадянства Росії.

Що стосується решти господарської діяльності і гидот, які були поширені, я повинен проаналізувати ситуацію і вирішити, як на це відповідати і що робити. Пролунав потік брехні і невдалий першоквітневий жарт", - заявив Труханів.

За його словами, сьогодні, коли відносини між містом і областю так загострилися, головним ворогом Труханова став заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Олександр Боровик і "грузинська команда".

"Я не хочу розпалювати конфлікти, для мене важливо вирішувати міські проблеми і зберегти цей крихкий мир. Тому деякі речі я намагаюся не говорити, а мовчки займатися справою і вирішувати ті проблеми, які має вирішувати мер міста. Це розуміють тільки ті, хто тут живе зі своїми сім'ями, з дітьми, а приїжджим цього не зрозуміти - їм наплювати", - зазначив Труханов.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...