​Швидкісні «Кентаври» стануть кошмаром для ворога: ВМС України отримає новий тип малих судів - десантно-штурмові

На «Ленінчькій кузні» у Києві закладуть ще три катери для ВМС України, однак це вже не будуть артилерійські малотоннажні судна, два з яких проходять державні іспити у Одесі

Як відомо, ВМС України в умовах запеклого протистояння на полях Донбасу, отримує фінансування в скороченому режимі. Нову техніку та озброєння отримують частини морської піхоти та берегової охорони. Малі судна, котрі в обмеженій кількісті спускають зі стапелів вочевидь вписуються в доктрину протидії ворожим десантам, вважають експерти Патріотів України.

На київському суднобудівному заводі «Ленінська кузня» незабаром закладуть ще три бронекатери для ВМС України - на додаток до чотирьох котрі вже будуються, повідомляє одеська «Думська». Мова йде про десантно-штурмових «Кентавр». Від артилерійської «Гюрза» ці катери відрізняються наявністю відсіку для 32 морських піхотинців в центральній частині корпусу і аппарелі для висадки в носовій.

Броньована рубка зміщена на кілька метрів вперед, бойових модулів типу «Катран-М» немає, а озброєння представлено ракетними системами залпового вогню (РСЗВ під некерований ракетний снаряд С-8) і кулеметно-гранатометними модулями (12,7 мм кулемет і спарений з ним 30 мм автоматичний гранатомет).

Катер буде вирішувати завдання дозорної служби, перевозити особовий склад, висаджувати десант, проводити вогневу підтримку, використовуватися як швидкісний плавзасіб для спеціальних операцій.

Довжина «Кентавра» - 23,4 м, ширина 4,8 м, осадка 1,0 м. Водотоннажність 54,5 тонн, а вантажопідйомність до 10 тонн. Два дизеля Caterpiller по 1200 к.с. здатні розігнати його до 45 вузлів. Екіпаж 5 чоловік.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...