"Шиють" кримінальну справу: Сестру Савченко пригрозили примусово доставити в Чечню

Російське "правосуддя" порушило справу проти Віри Савченко, яка начебто образила суддю під час процесу над її сестрою.

Віра Савченко. Фото:www.ukrinform.ua

У столиці республіки Чечня Грозному почали перевірку щодо Віри Савченко, сестри заарештованої в Росії української льотчиці і нардепа Надії Савченко, за фактом образи судді під час процесу над її сестрою. Про це пише сайт Настоящее время, зазначають Патріоти України.

"Відносно Віри порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 297 - про образу судді під час виконання обов'язків. Відповідно, триває слідство", - повідомила адвокат Савченко Марина Дубровіна.

За словами Дубровіної, вона чула з вуст слідчих, що, якщо з Вірою Савченко ніяк не вдасться зв'язатися, її оголосять в розшук.

"І як тільки її десь виявлять, її таким чином можуть приводом доставити в Грозний. Злочин невеликої тяжкості. Якби це була не Віра - 200 тисяч штраф або півроку адміністративного арешту", - пояснила адвокат.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...