"Сі Бриз-2017": Військові навчання вперше проводитимуться за принципом "вільної гри" (відео)

В Одесі стартували українсько-американські навчання "Сі Бриз-2017".

Кораблі НАТО в Одесі. Фото: Думская.

Військові кораблі і літаки країн Альянсу прибули на масштабні навчання Sea Breeze 2017. Маневри вже стартували в Одеській області. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Вперше за 10 років у навчаннях бере участь підводний човен, що приплив з Туреччини і, за сценарієм, виконуватиме роль ворожого судна.
Крім того, до гаваней одеської затоки вже зайшли американські, румунські та грузинські кораблі. Загалом у навчаннях задіяні 3 тисячі військових із 16 країн світу, більше 30 кораблів та понад 25 літаків і вертольотів.

Уперше Sea Breeze проходитиме не за чітким планом, а в режимі вільної гри. За словами керівників навчань, це найвищий пілотаж міжнародних тренувань. І всі учасники добре усвідомлюють, звідки йде загроза. "Ми знаємо, хто це, ми знаємо цього ворога, ми знаємо, якої сили ми повинні досягнути. Ми це робимо, щоби ми могли разом відповідати на ці загрози, які зараз є", - заявив капітан першого рангу Олексій Неїжпапа.

"Ми дуже занепокоєні агресивною поведінкою Росіі, зокрема її діями в Криму та Грузії. І зараз, як ніколи, ми працюємо разом з країнами Чорноморського регіону, з нашими партнерами тут. Дії Росії не послабили нас, а зробили сильнішими", - наголосив керівник навчань від американської сторони Тейт Весбрук.

Як уже повідомлялося, в неділю, 9 липня, в Одеський порт для участі в майбутніх навчаннях із військовими НАТО Sea Breeze 2017 зайшло одразу три турецьких судна, у тому числі підводний човен. Під час навчань плануються, зокрема, водолазні спуски, курс для доглядових команд, злагодження тактичних груп, тренінг з виживання в бойових умовах для льотного складу, навчання з протикорабельної та повітряної оборони, десантна і річкова операції та інші.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...