Скандал навколо Тимошенко: регіонал Цимбалюк очолив на Львівщині “Батьківщину”, - ЗМІ

Михайло Цимбалюк запевнив журналістів, що буде працювати над іміджем партії. Здається, для певних результатів було достатньо навіть його призначення.

Михайло Цимбалюк та Віктор Янукович. Фото: Про все.

Новина про те, що колишній губернатор Тернопільщини і Львівщини Михайло Цимбалюк очолив партію “Батьківщина” у столиці Галичини викликала не просто інформаційний шторм, а ціле цунамі. Колишній даїшник і міліціонер, а також екс-член партій СДПУ (о) Віктора Медведчука та Партії Регіонів Азарова-Януковича почав у серці Західної України наводити свої порядки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Про все.

– У Юлії Тимошенко, напевно, великі фінансові проблеми, раз взяла цього злодія не просто до своєї партії, а віддала одну з найважливіших обласних організацій,- так прокоментував для “Про все” один із тернопільських політологів, який просив не називати його імені, щоб потім Цимбалюк “не обривав” йому мобільного.

Хто такий Михайло Цимбалюк Юлія Тимошенко знала ще перед Помаранчевою революцією у 2004 році. У той час остання передвиборча кадрова чистка, проведена владою – це заміна в середині липня губернатора Тернопільщини. Тоді публічно Янукович грав вар’ята, висловлюючи обурення, що керівник області Іван Курницький поїхав у відрядження в Австрію. Хоча напередодні сам погодив це відрядження. Коли ж Курницький поїхав, на Тернопільщині, зокрема у Козівському районі, в Плотичі, прийшло стихійне лихо. Тоді ще прем’єр Янукович пообіцяв подання на ім’я Кучми про відставку Івана Курницького – і через кілька днів новим главою Тернопільської держадміністрації став Михайло Цимбалюк.

Але цікаво, що якщо Курницький, якого розкритикував і зняв Янукович, неофіційно вважався ставлеником “донецьких”, то новий губернатор Цимбалюк – “представник ” нелюбої на Галичині СДПУ(о). Таким чином, партія Медведчука отримала тоді шостого губернатора – після Закарпаття, Чернігівщини, Черкащини, Буковини та Львівської області (у останньому випадку зв’язок керівника регіону і СДПУ(о) відбувався через нині вже покійного міністра транспорту Кірпу).

Щоправда, новий керівник Тернопільщини Цимбалюк ніде не заявляв про своє членство чи прихильність до цієї партійної структури. Але місцева преса і аналітики “згадали” про близькі стосунки Цимбалюка з екс–президентом, кандидатом до Верховної Ради Леонідом Кравчуком. У місцевій пресі щоквартально друкувались хвалебні оди Цимбалюка про Леоніда Кравчука.

У середині 90-х років Леонід Макарович, після програшу на президентських виборах Кучмі, балотувався по Теребовлянському виборчому округу. На цьому окрузі був нардепом Роман Купер, який несподівано помер. Після “голодної педагогічної ниви” фізкультурник Михайло Цимбалюк перебрався в ДАЇ. Саме з цієї правоохоронної структури він допомагав в кампанії Кравчуку. Кажуть, найбільша користь була з нього як з шофера. Виборча кампанія Кравчука була успішною, він став депутатом, а кар’єра Цимбалюка почала рости, мов на дріжджах, бо Леонід Макарович не забув про свого соратника. Правда, самого Кравчука у Тернополі, м’яко кажучи, не люблять досі. У компанії з Медведчуком, Кравчук у залі ТТБ заявив, що тернополяни хоч раком стануть, а буде так, як вирішать у столиці.

Цимбалюк просидів у кріслі губернатора Тернопільщини недовго – менше пів року, до грудня 2004 року. Це прогнозували ще у серпні 2004 року, бо всі розуміли, що новопризначена команда Цимбалюка була тимчасовою, оскільки вони не зможуть забезпечити столичній владі -Януковичу необхідний відсоток голосів, як це вже традиційно відбувається понад десятиліття на всіх виборах для влади. Тоді аналітики прогнозували, якщо переможе Янукович – їх поміняють за “не доопрацювання”, якщо ж Ющенко – теж змістять, як “чужих”.

Ніхто ще тоді не здогадувався, що Помаранчева революція змиє цих бліх на смітник історії. За чутками, тоді пропало 500 тисяч гривень, які були виділені на виборчу кампанія Януковича на Тернопільщині. За це Віктор Федорович поставив фінгал Цимбалюку і той більше тижня не з’являвся на роботу. Аналогічна ситуація тоді трапилась з Медведчуком, який також потрапив під гарячу руку Януковича.

І хто б міг подумати, що через п’ятирічку Цимбалюк знову “винерне” на посаді губернатора Тернопільщини. І знову за кілька місяців покине крісло, прагнучи підкорити багатшу для розграбування Львівщину (тоді Львіщину покине банкір Горбаль, у якого настала криза після роману з бютівкою Тетяною Донець). Але плани Цимбалюка зламали футбольні вболівальники.

На відкритті львівського стадіону у жовтні 2011 року фанати настільки гучно освистали виступ Януковича, що Цимбалюка незабаром звільнили. А того вечора на відеоекрані стадіону був показаний сюжет про історію українського футболу з 1894 року до наших днів. В кінці сюжету коментатор підкреслив, що лише завдяки владі і Януковичу стадіон вдалося побудувати. Цю промову публіка зустріла гучним свистом і криками “фу!”. Потім по відео на стадіоні показали сюжет про Януковича-президента, з виступом на ще не відкритій Львів-Арені. Публіка почала кричати і свистіти ще голосніше, повністю заглушивши звук, який лунав з динаміків.

Як будував кар’єру Михайло Цимбалюк – то його особиста справа перед ким стелився, які партійні квитки отримував. Це його вибір. Проте, після Революції Гідності він, як чиновник з 1988 року повинен розповісти звідки взялися кошти у його родини на розкішні будинки, іномарки, ресторани-гардени, страхові компанії тощо…

Біографічна довідка Михайла Цимбалюка

Народився 21 листопада 1964 року в селі Пасічна Надвірнянського району Івано–Франківської області. У 1988 році закінчив Тернопільський державний педагогічний інститут за спеціальністю фізичне виховання, призначений на посаду директора спортивної школи у селі Кошляки Підволочиського району Тернопільської області.

Грудень 1988 – квітень 1996 – служба в Державтоінспекції УМВСУ в Тернопільській області. Квітень1996 – травень 1998 – начальник автогосподарства УМВС України в Тернопільській області.

1998 – закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю юрист.

Травень 1998 – серпень 2000 – начальник Державтоінспекції Управління внутрішніх справ України в Тернопільській області.

З серпня 2000 року – заступник начальника УМВСУ в Тернопільській області.

З 1999 року член–кореспондент Міжнародної кадрової академії.

У 2001 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю “Правознавство” та здобув кваліфікацію магістра.

На посаду голови Тернопільської облдержадміністрації прийшов з посади начальника управління МВС України в Рівненській області.
З 2005 по 2007 роки — начальник Департаменту кримінальної міліції у справах неповнолітніх МВС України, а з січня по грудень 2007 року — начальник Головного управління МВС України у Львівській області. З грудня 2007 року по березень 2010 року обіймав посаду начальника ГУМВС України у Полтавській області, з березня по червень 2010 року — начальника ГУ МВС України у Львівській області.

16 червня 2010 року Президентом України вдруге призначено Михайла Михайловича Цимбалюка головою Тернопільської обласної державної адміністрації. 21 грудня 2010 року його було звільнено і призначено головою Львівської обласної державної адміністрації. 2 листопада 2011 подав заяву про відставку і був звільнений з займаної посади. 30 грудня 2011 р. призначений ректором Львівського державного університету внутрішніх справ.

Політична ахінея

Екс-голова Тернопільської ОДА, тернополянин Михайло Цимбалюк очолив Львівську обласну організацію ВО “Батьківщина”. Про це йдеться в заяві прес-служби партії.

«3 грудня 2015 року відбулась робоча нарада керівництва Львівської обласної та міської парторганізацій, депутатів Львівської обласної ради від ВО «Батьківщина». Під час наради було представлено нового в.о. голови Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайла Цимбалюка», – зазначено у повідомленні.

Сам Михайло Цимбалюк підтвердив ZAXID.NET, що очолив обласний осередок «Батьківщини» навіть офіційно став членом партії. «Я не повертаюся в політику. У політиці я в принципі й не був, бо не був членом жодної партії. Зараз маю намір займатися цим серйозно. Мені давно близька ідеологія, яку сповідує «Батьківщина» та її лідер Юлія Тимошенко. Через те я, вивчиши всі пропозиції від партій, прийняв для себе принципове рішення, що все-таки йду із «Батьківщиною»», – пояснив Михайло Цимбалюк.

Він зазначив, що мав декілька пропозицій і від інших партій, однак відмовився називати від яких саме. «У партію я вступив ще у травні цього року. Працював у центральному штабі, а зараз лідер доручила мені цю ділянку і я дав згоду. Тому будемо займатися розбудовою партійної організації, підняттям іміджу «Батьківщини»», – додав політик. За його словами, приставка «в.о.» лише тимчасова, невдовзі це призначення підтвердять на з’їзді. Досі в.о. голови обласної організації «Батьківщини» був Юрій Гудима, який став депутатом Львівської обласної ради.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...