"Скасування Трампом з програми республіканців передачі зброї Україні - це двозначна ситуація": Дипломат про наслідки рішення кандидата для України

У чому ж насправді полягає мета скасування пункту щодо летальної зброї та як це позначиться на зовнішній політиці України?

Дональд Трамп - кандидат у Президенти США. Фото google.com

Скасування пункту передачі летальної зброї Україні з програми Республіканської партії не має зараз великого значення, адже просто залишає ширший простір для маневрів майбутньому президентові США, якщо ним стане Дональд Трамп. Про це розповів український дипломат, колишній генконсул України в Единбурзі і Стамбулі Богдан Яременко, повідомляють Патріоти України.

"Скасування Трампом з програми республіканців передачі зброї Україні - це двозначна ситуація. З одного боку, ми знаємо про те, що в таборі Дональда Трампа є радники, схильні до врахування інтересів Москви, які працювали там десь у бізнесі, комерції і можуть мати певний інтерес. З іншого боку, ті формулювання, які залишилися, передбачають і санкції проти Росії, і належну допомогу Україні", - прокоментував дипломат.

Він зазначив, що фактично це просто залишає ширший простір для маневрів майбутньому президентові, якщо ним стане Трамп - визначати самому, чи потрібно надавати летальну зброю чи ні.

"Було б краще, якби це положення було чіткіше сформульоване в програмі конвенції, але воно не є обов'язковим для виконання, і тим більше - державним документом. Так що за цим потрібно дуже уважно спостерігати, але не робити поспішних висновків", - сказав Яременко.

Дипломат також зазначив, що поки що шансів стати президентом США у Трампа більше, і ще рано говорити про результати виборів.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...