"Східне партнерство" це провал: У Польщі розкритикували політику ЄС щодо України

Українці не погодилися на відмову Януковича підписати Угоду про асоціацію та заявили, що хочуть бути повноцінними членами ЄС, а не сидіти в коридорі, який був створений під назвою "Східне партнерство", вважає головний польський дипломат..

Вітольд Ващиковський. Фото:www.day.kiev.ua

Проект Євросоюзу "Східне партнерство", який включав у тому числі й Україну, від самого початку був помилкою, оскільки залишав його учасників буфером між Брюсселем та Москвою без будь-яких перспектив членства у ЄС. Про це під час дискусії в польському Сеймі щодо завдань зовнішньої політики Польщі на 2016 рік заявив глава зовнішньополітичного відомства Вітольд Ващиковський, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Ми (чинний польський уряд – ред) відкинули цю політику "Східного партнерства", як невідповідну. Вона створювала для цих країн ілюзію і не давала їм перспектив членства в Євросоюзі. Ця політика, яку реалізовував попередній уряд, завершилася катастрофою, оскільки Євромайдан не погодився на це", — наголосив Ващиковський.

Глава польського зовнішньополітичного відомства додав, що українці не погодилися на відмову Януковича підписати Угоду про асоціацію та заявили: "Ми хочемо до ЄС, не хочемо сидіти в коридорі, який був створений під назвою "Східне партнерство".

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...