Східний кордон Європи укріплено для протистояння російській агресії, - Йєнс Столтенберг

Генсек НАТО вважає кількість військ в країнах Балтії і Польщі достатнім, продовження перекидання не планується.

Йєнс Столтенберг. Фото: Joinfo.

Північноатлантичний альянс виконав зобов'язання і зміцнив східний фланг. Про це Йенс Столтенберг заявив в Латвії, підкресливши при цьому «важливість пошуку шляхів для діалогу з Москвою», повідомляють Патріоти України з посиланням DW.

Столтенберг оголосив завершеним перекидання військ Альянсу на східний фланг в країни Балтії і Польщі. «З сьогоднішнього дня передислокація завершена», - заявив він на церемонії на військовій базі в Адажі в 20 кілометрах від Риги.

Тим самим НАТО виконала свою взяту на себе рік тому у Варшаві обіцянку «захистити Альянс, відреагувати на агресію і зберегти мир», підкреслив Столтенберг.

Генсек НАТО вважає кількість військ в регіоні достатнім, продовження перекидання не планується. У той же час Столтенберг закликав країни Альянсу продовжувати пошук шляхів для діалогу з Москвою. «Ніхто не хоче повертати часи Холодної війни», підкреслив генсек НАТО.

Нагадаємо, що Північно-атлантичний альянс на липневому саміті 2016 року прийняв рішення про перекидання сил НАТО на східний фланг в країни Балтії і Польщі в якості гарантії їх безпеки на тлі агресії Росії проти України.

Німеччина була покликана здійснити командування міжнародним союзницьким батальйоном НАТО в Литві, загальна чисельність якого складає близько 1200 чоловік. США будуть командувати в Польщі, британці - в Естонії, а канадці - в Латвії.

Основна частина військової техніки і військовослужбовців з Німеччини була відправлена в Литву взимку і навесні. Пізніше до них приєдналися солдати з Нідерландів. Експерти кажуть, що чисельність військ США в Польщі буде збільшена і що американська армія надовго залишиться в цій країні.

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...