​Схоже у Ердогана не все так добре: Прихильники військового перевороту заявили про продовження боротьби

Наразі все ще не зрозуміло чи визначився переможець у внутрішньому конфлікту Туреччини. В епіцентрі зіткнень столиця країни – Анкара.

Попытка военного переворота в Турции: хроника событий

Хоча світові лідери після деякої паузи заявили про підтримку діючого президента, перемога останнього над заколотниками все ще під питанням. Про це свідчить ранкова заява, розповсюджена заколотниками у ЗМІ, зазначають Патріоти України.

Про це йдеться в електронному листі, що надійшов в ЗМІ з адреси прес-служби турецького генштабу.

У листі повідомляється, що прихильники військового перевороту продовжать рішучу боротьбу з усіма, хто підтримує чинну владу. Прихильники перевороту закликали громадян не залишати своїх будинків для власної безпеки.

Тим часом сили Ердогана після взяття під контроль Стамбулу спроміглися на деякі успіхи і в Анкарі.

Глава турецького генштабу Хулуси Акара звільнили і переправили в безпечне місце з авіабази, де він утримувався прихильниками перевороту, повідомляє Daily Sabah.

Авіабаза знаходиться в 35 км від турецької столиці, солдати доставили туди Акара після протистояння в будівлі генштабу в Анкарі. Проурядові сили Туреччини взяли під контроль генштаб, повідомляє Reuters з про посиланням на високопоставленого турецького чиновника. За його словами, невеликі групи військових, які захопили кілька вертольотів, наразі все ще чинять опір владі. Джерело відзначило, що атаки повстанців на будівлю парламенту і президентський палац майже вдалося зупинити.

Турецька поліція повідомила про 16 убитих організаторів військового перевороту, передає The Hindu. Відзначається, що вони були вбиті під час зіткнень біля будівлі парламенту в Анкарі.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...