"Скільки людина не проживе без їжі, а тим більше без води", - Віра Савченко про терміни звільнення Надії

Сьогоднішній настрій ув'язненої льотчиці рідна сестра називає "стриманим оптимізмом".

Віра Савченко. Фото:espreso.tvНа звільнення української льотчиці піде більше часу, що підтверджує і її вихід з сухого голодування. Про це розповіла 20 квітня в ході презентації книги "Сильне ім'я Надія" в Харківському кризовому інфоцентрі рідна сестра льотчиці Віра Савченко. Про це пише informator.lg.ua, передають Патріоти України.

Днями, 19 квітня, Президент України Петро Порошенко безпосередньо поговорив з незаконно засудженою в Росії Надією Савченко. Основним посилом глави держави стало прохання припинити голодування. Розмова відбулася під час зустрічі українського гаранта з мамою і сестрою Надії Савченко.

"Єдине, що мені стало зрозуміло з розмови Президента і Наді. Це означає, що на її звільнення необхідно більше часу. І стільки часу необхідно, скільки людина не проживе без їжі, а тим більше без води", - пояснила Віра Савченко.

При цьому сестра льотчиці сказала, що на зустрічі Петро Порошенко називав ймовірні дати звільнення Надії.

"Рада, що Президент і не тільки він, а й всі політики, торкнулися ногами землі. Тепер беруть поправку на вітер, поправку на Путіна. Він (Порошенко - ред.) попередив про можливі варіанти, але все залежить від настрою Путіна", - підкреслила рідна сестра української льотчиці.

За словами Віри Савченко дуже багато політиків озвучували "хороші новини" для сестри, аж до того, що називали конкретну дату, коли її можна зустрічати.

"Зараз вони відмовляються, ніхто цього не говорив. А такі речі зривають переговори, це дратує іншу сторону, і вона впирається. Тому треба бути дуже обережними і не тільки щодо Савченко", - попередила Віра. Сьогоднішній настрій Надії рідна сестра називає "стриманим оптимізмом".


Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...