Скрепи "клацають зубами": У РПЦ відреагували на заяву Константинополя про закінчення існування УПЦ МП

Варто розуміти, що нахабно "послати" Вселенського патріарха, як звикли Кремль і Москва в цілому, РПЦ просто не може, через перспективу відлучення та анафеми.

Глава РПЦ патріарх Кирило. Ілюстрація:vesti.ru

РПЦ вважає неадекватними заяви Вселенського патріархату про припинення існування Української православної церкви Московського патріархату. Про це заявив прес-секретар Патріарха Московського Кирила Олександр Волков, передають Патріоти України.

"Звучать дуже тривожні заяви архієпископа Іова (Гечі). Ми серйозно стурбовані станом його душевного і духовного здоров'я", - сказав Волков.

Також Волков додав, що в разі потреби в РПЦ готові "допомогти побратимові в лікуванні".

Як повідомлялося раніше, 2 листопада 2018 року в Константинополі заявили, що Української православної церкви Московського патріархату більше не існує.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...