Скрепи кусають лікті: Знімати санкції з Росії ще зарано - Меркель

Зокрема Ангела Меркель заявила, що керівництво Росії ще не заслужило скасування обмежувальних заходів.

Саміт "Великої сімки" в Японії. Фото:http://korrespondent.net/

Сьогодні, 26 травня на саміті "Великої сімки" в Японії лідери семи провідних індустріальних країн виступили за пролонгацію санкцій відносно Російської Федерації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Корреспонден.net.

"Я вважаю, що ще рано давати команду "відбій", - вважає Ангела Меркель, канцлер ФРН. - Поки не слід очікувати зміни позиції, якою ми керувалися в останні місяці".

За її словами, скасування обмежувальних заходів, запроваджених Євросоюзом проти Росії, в подальшому буде залежати безпосередньо від прогресу в питанні врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

"Зараз на сході України масштабних бойових дій немає, але в той же час немає і стабільного перемир'я", - підкреслила Ангела Меркель. - І в найближчі тижні треба докласти всіх зусиль, щоб домогтися значного прогресу в стабілізації політичного процесу".

Канцлер ФРН розповіла, що в заключному комюніке саміту "Великої сімки", яке оприлюднять за підсумками зустрічі 27 травня, буде підтверджена позиція, узгоджена на саміті, що проходив в минулому році в Німеччині. Тоді лідери провідних держав, в черговий раз засудивши анексію Криму і підтримку сепаратистів на Донбасі, пригрозили керівництву РФ посиленням санкцій.

Нагадаємо, в 1997-2014 роках Росія брала участь в роботі групи провідних індустріальних країн на рівних правах з іншими її членами. Однак навесні 2014 роки після анексії Криму країни "Великої сімки" не тільки ввели санкції відносно РФ, але і виключили її з "Групи восьми" ( "Великої вісімки") і таким чином повернулися до формату "сімки".

Варто відзначити, що відразу після введення обмежувальних заходів в Росії над цим в основному потішалися. Скасування санкцій стало причиною появи багатьох слоганів, демотиваторів і карикатур в інтернеті.

Керівництво РФ навіть ввело відповідні санкції щодо ряду країн. Однак в останні місяці, спостерігаючи за проблемами в різних галузях економіки, лідери РФ все частіше ставлять питання про скасування санкцій.

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...

ЗСУ відступають: В ІSW заявили про значне просування російських військ під Авдіївкою, - ISW

неділя, 5 травень 2024, 11:24

Триває повномасштабна війна в Україні, і російські окупанти "здійснили значне тактичне просування на північний захід від Авдіївки поблизу Архангельського" у ніч з 3 на 4 травня, Можливо, це сталося після рішення української сторони відійти з цього рай...