Скрепи шаленіють: Компанію Coca-Cola хочуть вигнати з Росії через Крим

Один з депутатів Держдуми вже направив звернення до генпрокурора РФ через маніпуляції компанії з картою РФ та приналежністю анексованого півострова, які спостерігалися напередодні нового року.

Компанію Coca-Cola пропонують вигнати з РФ через Крим. Ілюстрація:http://www.sobytiya.info/

Депутат Державної думи Росії Олег Міхєєв направив звернення генпрокурору Юрію Чайці з проханням включити російське представництво американської компанії Coca-Cola в число небажаних організацій. Причина претензій парламентарія - суперечки між різними представництвами про приналежність Криму. Про це пише сайт 15минут, інформують Патріоти України.

Нагадаємо, що скандал розпочався 30 грудня 2015 року, коли на офіційній сторінці Coca-Cola в соцмережі "ВКонтакте" була опублікована карта Росії, на якій не були зазначені Крим, Калінінградська область і Курильські острови. Російські користувачі почали висловлювати своє невдоволення в зв'язку з цим фактом, тому 5 січня 2016 року компанія опублікувала нову карту, на якій окупований Крим вже був включений до складу Росії. Coca-Cola вибачилася перед росіянами.

Це, в свою чергу, обурило українців. Компанії довелося вибачатися ще раз, але вже перед громадянами України. На початку січня українське представництво компанії Coca-Cola вибачилося за "непорозуміння" через публікацію карти Росії, на якій Крим був зазначений територією цієї країни.

У свою чергу, прокуратура АРК розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання повноваженнями співробітниками компанії The Coca-Cola Company і Pepsico. Згодом стало відомо про те, що зміни в новорічну карту внесла саме команда російського підрозділу Coca-Сola, і зробила це без узгодження своїх дій з головним офісом компанії.

Ця обставина, однак, не бентежить депутата Держдуми. "Компанія Coca-Cola займає одну з лідируючих позицій в світовому бізнес-співтоваристві, що дозволяє робити істотний вплив на соціальні та політичні процеси. Публікацію в рекламних цілях карти без вказівки окремих складових території РФ в перший раз можна було розглядати як помилку.

Однак після того як компанія Coca-Cola почала змінювати карту відповідно до політичних вимог, з'явилася політична підоснова. В результаті ці дії викликали суспільний резонанс. Незважаючи на те, що згодом карта була видалена, факт залишається фактом", - заявив Міхєєв.

Як повідомлялося раніше, 10 лютого глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що американська компанія Coca-Cola визнала Крим російським.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...