Скрепи в шоці: Німеччина готує "план Маршалла" для України на 100 млрд. євро

Але без проведення реальних реформ, Україні грошей не виділять.

Карл-Георг Вельман. Фото:vnews.agency

Українська влада повинна провести реальні реформи в судовій системі і прокуратурі, щоб розраховувати на серйозну допомогу від Заходу, яку можна порівняти з планом Маршалла. Про це заявив під час прямого включення з Берліна в ході програми "Свобода слова" на ICTV депутат Бундестагу, співголова міжпарламентської комісії "Україна-Німеччина" Карл-Георг Вельман, передають Патріоти України з посиланням на ZN,UA.

"Ми готові допомогти, і моя пропозиція була скласти щось на кшталт "плану Маршала" - понад 100 млрд євро. Хоча 30 млрд євро вже є, але ці гроші не можна застосувати тому, що Україна не здійснює реформ. Не буде грошей без реформ. Ось така умова", - заявив німецький депутат.

На його думку, Україна повинна спочатку зробити те, що називається "домашньою роботою", оскільки в Німеччині "є велике розчарування з приводу того, що не вистачає реформ". "Потрібна негайна політична і адміністративна реформа. Немає вже ніяких ілюзій. І все те, що відбувається в Україні - піддається дуже потужному моніторингу", - заявив Карл-Георг Вельман.

Депутат Бундестагу також відповів на пряме запитання з приводу того, що буде ознакою того, що відбулися реформ.

"По-перше, буде судова реформа - це наріжний камінь. Незалежні судді, незалежні прокурори - це перше. І ми повинні дійсно отримати суттєві європейські реформи в Україні. Нам потрібні надійні структури, надійний уряд.

Дуже багато ми чуємо, що є стурбованість з приводу того, що йде у відставку діючий прем'єр, призначають нового - треба, щоб слова стали нарешті дією", - заявив депутат Бундестагу.

Раніше США озвучили чотири головні вимоги до нового прем'єр-міністра України. Причому американців цікавить не прізвище майбутнього голови уряду, а зміна самої системи.

У свою чергу голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила про те, що їй нічого не відомо про боротьбу з корупцією в Україні останнім часом. А це ключова умова для продовження програми співпраці з МВФ.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...