Скрепи вже не дуже політають: НАТО підтримає Туреччину своєю авіацією

Йєнс Столтенберг не став згадувати причину, яка спонукала Альянс до подібних дій, охарактеризувавши ситуацію просто як "нестабільну". Однак морально застарілим літакам російських ВПС буде тепер точно не до провокацій на турецько-сирійському кордоні.

Йєнс Столтенберг. Фото: infoline.ua.

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що країни-члени Північноатлантичного альянсу погодилися на надання військової підтримки Туреччини в посиленні протиповітряної оборони на кордоні з Сирією. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Згідно з планами союзників, до Туреччини будуть спрямовані літаки і військові кораблі. Такі дії покликані зміцнити оборонну міць країни, насамперед, на сирійському кордоні. "Ми погодили пакет заходів для військової допомоги Туреччині в світлі нестабільної ситуації в регіоні", - повідомив Столтенберг.

Однак він уникнув будь-яких нагадувань про військове втручання Росії в Сирії і її вторгнення в повітряний простір. Отже, НАТО має план, і тепер представники різних країн повинні вирішити, які саме військові підрозділи будуть спрямовані до Туреччини. Також йдеться про те, що найближчим часом до Туреччини будуть спрямовані розвідувальні літаки AWACS.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....