​Слова справжнього гуманіста: «Обов'язок кожного - зробити внесок у боротьбу з російським фашизмом», - Джемілєв

Про це Джемілєв заявив у Києві, 8 лютого, на врученні йому ордена "За заслуги в боротьбі з фашизмом в Росії" від Міжнародної антипутінської коаліції "Стоп фашизм в Росії"

Мустафа Джемілєв

Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що обов'язок кожного громадянина, незалежно від його національності і країни проживання, - зробити "внесок в боротьбу злом, що загрожує світовому порядку - російським фашизмом", повідомляють Патріоти України.

Джемілєв зазначив, що після закінчення Другої Світової війни, в результаті якої близько 70 мільйонів людей були вбиті і близько 40 мільйонів поранені, "в світі з'явилася надія на те, що з ультра націоналізмом, що загрожуватиме світовому порядку, покінчено".

"Підстав для такого оптимізму було небагато, оскільки одним з членів антигітлерівської коаліції була країна СРСР, де ідеологія нетерпимості до інакомислення мало чим відрізнялися від італійського фашизму або німецького нацизму", - сказав лідер кримських татар.

Політик нагадав про злочини тоталітарного режиму в СРСР: голодомор в Україні і Казахстані, депортації і геноцид, етнічні чистки народів, а також про сотні тисяч осіб, спрямованих в табори смерті.

"Після чергової кривавої авантюри СРСР в Афганістані Західний світ наклав на СРСР жорсткі економічні санкції, що призвело до розпаду всієї комуністичної системи. Багато народів здобули свободу і незалежність, правда, не всі народи однаково розпорядилися нею. В одних країнах встановився режим, що нагадує радянський, в інших - розвиток демократії досяг такого рівня, що вони стали членами ЄС. Була надія що і Росія стане демократичною державою, але ... розквіт шовіністичних мілітаристських організацій, переслідування інакомислення, криваві війни, віроломний напад на Україну, - все це свідчить, що в цій країні мало що змінилося", - зазначив Мустафа Джемілєв.

Як приклад Джемілєв нагадав, що, за часів перебудови, коли в країні дозволили створювати різні партії і організації, однією з найперших і масових стала шовіністична організація "Пам'ять".

"На зміну соціалістичної ідеології (в Росії. - Ред.) Приходила ідеологія національної переваги. Росією були здійснені криваві злочини проти чеченського народу, грузинського, українського, а тепер і сирійського народів ... Обов'язок кожного громадянина, незалежно від його національності і країни проживання , - зробити внесок в боротьбу злом, що загрожує світовому порядку - російським фашизмом", - підкреслив лідер кримськотатарського народу.

Міжнародна антипутінська коаліція "Стоп фашизм в Росії" об'єднує багатьох громадських активістів і некомерційних організацій з 16 країн світу: Росії, Білорусі, України, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Німеччини, Нідерландів, Франції, Великобританії, Грузії, Вірменії, Ізраїлю, Канади і Сполучених Штатів.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...