Слуги народу: Топ-10 прогульників і кнопкодавів Верховної Ради (інфографіка)

27 травня 2017 року Верховна Рада VII скликання перетнула екватор п'ятирічного терміну роботи.

У Верховній Раді. Фото: Вголос.За 24 роки новітньої історії України жоден народний депутат не притягнутий до відповідальності за кнопкодавство, хоча шахрайство при голосуваннях у Верховній Раді є порушенням Конституції. Про це йдеться в розслідуванні проекту ЧЕСНО, передають Патріоти України.

"Депутати не хочуть вводити ніякого покарання за кнопкодавство, а також не вводять ніякого технологічного рішення (проблеми, - ред.). Неофіційно нардепи визнають, що кнопкодавство їм потрібно як гарантія просування потрібних їм законів через іншу хворобу парламенту - прогули і брак голосів при голосуваннях", - йдеться в коментарі журналістів.

Як пише ЧЕСНО, закон вимагає від депутатів реєструватися в залі письмово, ставлячи підпис перед початком кожного засідання.

"Але частина депутатів ігнорують цей механізм. Прогули для нардепів - норма життя, але це не норма для країни, яка чекає змін. Для законослухняних громадян це - порушення трудової дисципліни, яке карається доганами та звільненням", - пише джерело.За даними розслідувачів, "абсурд ситуації в тому, що навіть 100% -го прогульника відкликати неможливо".

"Єдине, чим можна покарати "недоторканних"- позбавити частини зарплати. За дорученням спікера, з вересня 2016 року прогульників також час від часу публікують в газеті Голос України. Ефекту від цього, звичайно, мало", - підсумували в ЧЕСНО.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...