Смертельно цінний свідок: Вимагаючи у Кремля видати Януковича, Київ наближає його ліквідацію, - Рабинович

Слава Рабинович: "В голові у Януковича такий ящик Пандори, що путінське ОЗУ швидше ліквідує його, ніж видасть Києву".

Найкращий свідок - мертвий свідок. Фото: ЖЖ.

5 жовтня Генпрокуратура України заявила, що за висновками слідчих, діяльність Віктора Януковича на посаді президента України була підпорядкована інтересам Російської Федерації, про що свідчать підписані ним укази, призначення на ключові пости осіб з російським громадянством. Відповідно, діяльність Януковича кваліфікується за ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Навіщо Янукович потрібен Путіну, чи отримають його коли-небудь правоохоронні органи України, про це розповідає російський фінансист і блогер Слава Рабинович для "Апострофа", передають Патріоти України.

По-перше, вітаю Україну й весь український народ "з закінченням довгого посту!". Я не був би здивований, якби Генпрокуратура України заявила б про це 5 жовтня 2014 року і представила всі обвинувачення і докази публічно, в тому числі країнам-підписантам Будапештського меморандуму, а також на Генасамблеї ООН. Так це все і так було ясно вже тоді, і навіть раніше! Чим займалися українські слідчі два роки?!

По-друге, Януковича Україна при діючому путінському режимі не отримає ні за яких обставин. Пам'ятаєте, як його люди топили документи у ставку в Межигір'ї перед самим його втечею і/чи викраденням? А уявляєте, скільки подібних таких документів було успішно вивезено з Києва до Москви? Навіщо Путіну та його ОЗУ потрібен Янукович у Києві? Щоб він "заговорив"? Я впевнений, що в голові у Януковича такий ящик Пандори, що путінське ОЗУ швидше ліквідує його, ніж видасть Києву.

Я на 100% впевнений, що Януковичу давно надане російське громадянство, яке, за російськими законами, не передбачає екстрадицію. Але українській владі все одно необхідно вести цей duelegalprocess далі, до самого його завершення. І вимагати від Росії екстрадиції Януковича в будь-якому випадку. Причому на найвищому міжнародному рівні, занурюючи путінський режим ще глибше в статус "міжнародного вигнанця". При безсумнівній відмові Росії – звертатися в міжнародні суди, подавати міжнародні позови.

По-третє, я рекомендую українським спецслужбам проконсультуватися у своїх ізраїльських колег, щоб спробувати зробити те, що в аналогічному випадку зробив би Ізраїль.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...