Собаки віце-прем'єр-міністра РФ Шувалова налітали у VIP-лайнері на $630, - Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального (фото, відео)

Чиновник викидає шалені гроші, щоб відправити коргі на виставки.

ВІП-собаки Ігоря Шувалова. Скріншот.

Вице-прем'єр РФ Ігор Шувалов витрачає близько 40 мільйонів рублів (понад 632 тисячі долларів) на перельоти своїх собак на міжнародні конкурси. Про це йдеться в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією, повідомляють Патріоти України.

Активістам ФБК вдалося встановити, що Шувалов часто користується VIP-літаком Bombardier Global Express вартістю близько 5 мільйонів доларів. Завдяки відстежуванню номера борту на трекінг-сайтах стало відомо, що за останній рік літак 13 разів вилітав саме в ті місця, де з'являвся Шувалов – Владивосток, Сочі, Тегеран, Пекін і так далі.

Ще 18 разів в 2016 році літак Bombardier Global Express вилітав до Зальцбурга, де розташована дача сім'ї Шувалова.

Маршрут з Москви до Зальцбурга і назад, за підрахунками ФБК, коштує близько 80 тисяч доларів, тобто всього за рік Шувалов витратив на перельоти на дачу 1 мільйон 440 тисяч доларів.

 Літак Шувалова. Фото Олексія Навального.

Однак виявилося, що на елітному літаку літає не тільки російський віце-прем'єр, але і його собаки. Його дружина - заводчиця і власниця собак породи коргі.

Ольга Шувалова, дружина віце-прем'єра, домогосподарка, що заробляє по 200 мільйонів рублів на рік.

З'ясувалося, що борт Шувалова принаймні вісім разів літав до міст, де проходили собачі виставки. За підрахунками, перельоти собак Шувалова обійшлися йому в 40 мільйонів рублів (близько 630 тисяч доларів).

Примітно, що менеджер, який займається перевезеннями собак Шувалова на виставки, опублікувала в соцмережах кілька фото, з яких легко встановити, що вони перебували саме в літаку Bombardier Global Express.

Нагадаємо, раніше ФБК у своєму розслідуванні встановив, що віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов купив 10 квартир в елітній висотці на Котельнічеській набережній в центрі Москви. Покупки нерухомості почалися одразу після початку конфлікту з Україною і санкцій. Активно продовжилися на тлі економічної кризи.

Коргі вивели ФБК на слід австрійського замку Шувалова.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...