"Сьогодні українська армія може повернути Горлівку і Дебальцеве. Але треба повертати всю Україну", - волонтер Віталій Дейнега

На сьогодні Україна максимально зміцнює свою армію, але в той же час відчувається брак техніки і мало воїнів.

Віталій Дейнега. Фото: society.lb.ua.

В українських Збройних силах існує нестача техніки і солдатів-контрактників. Про це в інтерв'ю "Новому времени" заявив волонтер, засновник благодійного фонду допомоги армії "Повернись живим" Віталій Дейнега, пишуть Патріоти України.

"Схоже все на те, що ми тягнемо час, за який максимально зміцнюємо армію, а Росія тим часом слабшає. Це, безумовно, підіграє нам на руку: суперник стає слабкішим. Якщо Росія стане слабкою і у відповідь на наші напади на "ДНР " і "ЛНР" не запустить в нас ракетою, можна буде наступати. На даний момент у нас є нестача техніки, контрактників теж не вистачає. У таких умовах - наступай, що не наступай, ми отримаємо великі втрати. Більше, ніж в Іловайську і Дебальцеве " , - сказав Дейнега.

У той же час він підкреслив, що теоретично можлива деоккупація деяких населених пунктів.

"Насправді ми локально можемо і здатні йти в наступ. Питання в тому, чи варто це робити. Наведу приклад. Ми потрохи повіджимали висоти під Докучаєвському в Донецькій області. Якщо тепер сильно захочемо, то можемо взяти і сам Докучаєвськ. Питання в наслідках. Такими діями ми дуже сильно розв'яжемо руки Росії на міжнародній арені і програємо там. А натомість отримаємо тільки Докучаєвськ. Нам же треба звільняти всю країну, а не тільки окремі селища, вірно? Чи вартий Докучаєвськ того? " - запитав волонтер.

"Якщо сильно захотіти, можна Горлівку повернути, Дебальцеве. Але сенс? Ми відіжмемо населений пункт, Росія нас виставить якимось злим демоном, який тероризує місцевих жителів", - упевнений Дейнега.

Нагадаємо, бройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей. Для врегулювання конфлікту були розроблені Мінські угоди, які в даний момент практично не реалізуються.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...