Сьогодні запрацював безвізовий режим між Грузією та ЄС

Громадяни Грузії тепер можуть відвідувати країни Євросоюзу без віз, але не більше ніж на 90 днів протягом півроку.

28 березня запрацював "безвіз" з ЄС для Грузії. Фото: Кореспондент.net.

Між Грузією і Євросоюзом з 28 березня почав діяти безвізовий режим. Рішення про введення безвізового режиму для громадян Грузії було опубліковано 8 березня в офіційному журналі Європейського Союзу. Через 20 днів, тобто сьогодні, 28 березня, воно набирає чинності, пишуть Патріоти України з посиланням на UAINFO.

Громадяни Грузії тепер можуть відвідувати країни Євросоюзу за біометричними паспортами без віз, але не більше ніж на 90 днів протягом півроку.

Питання лібералізації візового режиму для України буде розглянуто Європарламентом 5-6 квітня. Про це свідчить опублікований на сайті законодавчого органу ЄС порядок денний.

Згідно з опублікованою інформацією, 5 квітня у Європарламенті відбудуться дебати щодо питання лібералізації візового режиму. А вже 6 квітня це питання буде винесено на голосування.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...