Соцмережі обурені: Опубліковано відео, на якому Клімкін потиснув руку Чуркіну після засідання РБ ООН

Даний вчинок уже встигли назвати "дипломатичним проколом" голови українського МЗС.

Павло Клімкін. Фото:www.radiosvoboda.org

На YouTube розміщено відео, де міністр закордонних справ України Павло Клімкін 13 грудня після закінчення засідання Ради Безпеки ООН потиснув руку постійному представнику Росії в ООН Віталію Чуркіну. Відео можна переглянути на канаді Youtube, зазначають Патріоти України.

"Дипломатичний етикет до такого не зобов'язує, тим більше що за офіційними заявами саме РФ веде агресивні дії проти України на Донбасі. Представник Литви, який стоїть праворуч від Клімкіна (повний чоловік праворуч від Клімкіна) цього не став робити", - повідомляється в підписі до відео.

Директор Center for EasternEuropean perspectives in Washington D. C. Микола Воробйов вже назвав даний інцидент"дипломатичним проколом" Клімкіна.

Нагадаємо, постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін на засіданні Ради Безпеки ООН у п'ятницю, 12 грудня, поставив під сумнів легітимність української влади через її нібито прихильність "ідеології екстремізму, неонацизму та агресивного націоналізму".

Крім цього, Чуркіну не сподобалася можлива ідея назвати новий український літак Ан-178 на честь Степана Бандери. Дипломат заявив, що шокований такою ідеєю і запитав, "чи будуть на ньому малювати свастику?".

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...