Спецслужби Німеччини звинуватили Росію у підлих маніпуляціях, - ЗМІ

Вони стверджують, що Москва протягом багатьох років цілеспрямовано намагалася поглибити загострення наявних на Заході соціальних конфліктів.

Німеччина. Фото: REUTERS

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) і Федеральне відомство з охорони конституції звинуватили Москву в маніпуляціях, спрямованих на підрив тісної взаємодії Європи із США, а також поглиблення соціальних конфліктів у Європі. Це випливає зі спільної доповіді, представленої уряду ФРН об'єднаною робочою групою під назвою PsyOps (абревіатура від Psychologische Operationen - "Психологічні операції"). На документ посилається сьогодні онлайн-версія журналу Der Spiegel, повідомляють Патріоти України.

Автори доповіді стверджують, що Москва протягом багатьох років цілеспрямовано намагалася поглибити загострення наявних на Заході соціальних конфліктів. В якості прикладу німецькі спецслужби призводять торішню історію з "дівчинкою Лізою", яка, за версією російської пропаганди, була викрадена і зґвалтована арабськими біженцями, повідомляє Deutsche Welle.

Також BND і Федеральне відомство з охорони конституції розслідують обставини масованої атаки хакерів на комп'ютерну систему бундестагу навесні 2015 року, наголошується в доповіді. Проблемі кібербезпеки приділив свою увагу 12 грудня і генсек НАТО Йенс Столтенберг.

"Питання відображення кібератак - одне з ключових на порядку денному", - запевнив він. В цьому році в Німеччині відбудуться парламентські вибори. "Будь-яка спроба втрутитися або вплинути на національні вибори ззовні неприйнятна", - підкреслив у цьому зв'язку глава Альянсу.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...