Спочатку контроль над кордоном: Порошенко відповів Путіну, коли в окупованому Донбасі можуть відбутися вибори

Також президент України зазначив, що Мінські угоди чітко передбачають виведення російських військ з усієї окупованої території, а також введення збройної поліцейської місії ОБСЄ.

Петро Порошенко. Фото:day.kyiv.ua

Сьогодні, 28 травня, президент України Петро Порошенко розповів, за яких умов можливе проведення виборів в окупованій частині Донбасу. Про це він розповів під час своєї промови на честь Дня прикордонника, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Він зазначив, що Мінські угоди чітко передбачають виведення російських військ з усієї окупованої території.

Крім того, в комплексі заходів прописано відновлення контролю над українським кордоном, введення збройної поліцейської місії ОБСЄ, яка буде контролювати лінію розмежування і виведення російських військ.

Український лідер також додав, що при таких умовах можливі вибори, які відповідають міжнародним стандартам ОБСЄ.

Також він підкреслив, що вибори можуть відбутися тільки за участю українських партій і згідно з українським законодавством при твердих заходах безпеки.

"З допуском українських засобів агітації, ЗМІ ми проведемо вибори, які чітко відповідають міжнародним стандартам ОБСЄ. Нічого іншого не буде", - підсумував він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...