Спочатку контроль над кордоном: Порошенко відповів Путіну, коли в окупованому Донбасі можуть відбутися вибори

Також президент України зазначив, що Мінські угоди чітко передбачають виведення російських військ з усієї окупованої території, а також введення збройної поліцейської місії ОБСЄ.

Петро Порошенко. Фото:day.kyiv.ua

Сьогодні, 28 травня, президент України Петро Порошенко розповів, за яких умов можливе проведення виборів в окупованій частині Донбасу. Про це він розповів під час своєї промови на честь Дня прикордонника, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Він зазначив, що Мінські угоди чітко передбачають виведення російських військ з усієї окупованої території.

Крім того, в комплексі заходів прописано відновлення контролю над українським кордоном, введення збройної поліцейської місії ОБСЄ, яка буде контролювати лінію розмежування і виведення російських військ.

Український лідер також додав, що при таких умовах можливі вибори, які відповідають міжнародним стандартам ОБСЄ.

Також він підкреслив, що вибори можуть відбутися тільки за участю українських партій і згідно з українським законодавством при твердих заходах безпеки.

"З допуском українських засобів агітації, ЗМІ ми проведемо вибори, які чітко відповідають міжнародним стандартам ОБСЄ. Нічого іншого не буде", - підсумував він.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...