"Спокійно прилечу в Бориспіль": Саакашвілі пообіцяв повернутися в Україну

За словами екс-президента Грузії, він не має наміру просити політичного притулку в Польщі. На його думку, Варшава може в будь-який момент зажадати його реадмісії в Україну.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:УНІАН

Міхеїл Саакашвілі не збирається просити притулку в Польщі і має намір в Європі створювати "список Магнітського" по українській корупції. Про це політик заявив на прес-конференції у Варшаві, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Міхеїл Саакашвілі також має намір відновити громадянство України. "Не треба було позбавляти мене громадянства. Це було проти всіх юридичних норм ... Я був, є і залишаюся українським політиком", - заявив лідер партії "Рух Нових сил".

За його словами, він перебував в Україні абсолютно законно. "Я повернувся в Україну на законних підставах як її постійний житель, у мене не було в жодній іншій країні постійного проживання. Мені в Україні було видано тимчасовий документ, який діяв до березня", - додав Саакашвілі. Саакашвілі також зауважив, що "найближчим часом" він "спокійно прилетить в "Бориспіль" з одного з європейських міст".

Саакашвілі пообіцяв і з Варшави продовжувати організовувати масові протести в Україні: "Ми разом з нашими друзями організуємо масові протести, рух, який стане набагато сильнішим ... І ми мирно відсунемо олігархів від влади". Він підкреслив, що "вільний Саакашвілі в 30 разів більш небезпечний, ніж той, якого переслідували в Україні".

Однак, за словами політика, поки він планує залишатися в Європі. Він зустрінеться зі своєю сім'єю в Нідерландах, після чого буде займатися політикою в Європі. "У найближчі тижні я буду активно працювати з Європарламентом, з європейськими і американськими політиками. Ми будемо створювати свій "список Магнітського" по українській корупції", - сказав він. За словами Саакашвілі, він не має наміру просити політичного притулку в Польщі. На його думку, Варшава може в будь-який момент зажадати його реадмісії в Україну.

В Євросоюзі продовжують стежити за розвитком подій навколо Саакашвілі і розраховують на дотримання владою в Києві його прав, а також верховенства закону, заявили в представництві ЄС в Україні.

У липні 2017 року президент України Петро Порошенко указом позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував в США. 10 вересня політик перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників. 12 лютого 2018 року він був затриманий у Києві і видворений в Польщу.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...