Спостерігаємо активізацію: У Генштабі оцінили імовірність наступу терористів на Донбасі

"Здійснюється переміщення техніки і озброєння - через те, що ділянка українсько-російського кордону не контролюється, допуск місії ОБСЄ на сьогодні російською стороною і відповідними незаконними утвореннями бойкотується" - зазначив Муженко.

Віктор Муженко. Фото:www.radiosvoboda.orgПередумов для масштабного наступу російських військ на Донбасі на даний момент немає, проте в зоні АТО спостерігається активізація переміщення бойовиків. Таку заяву зробив начальник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко в Брюсселі, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"На сьогоднішній день не спостерігається створення якихось потужних ударних угруповань на якихось окремих напрямках. Дійсно, здійснюється переміщення техніки і озброєння - через те, що ділянка українсько-російського кордону не контролюється, допуск місії ОБСЄ на сьогодні російською стороною і відповідними незаконними утвореннями бойкотується. Тому така можливість - перекидання техніки, озброєння і особового складу - є реальною", - уточнив він.

Муженко сказав, що в штаб-квартирі НАТО також говорилося про більш широкий спектр загроз щодо України.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...