Справа Сущенка: Голова Верховної Ради поставив питання про запровадження візового режиму з РФ та розширення санкцій

Лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що його політсила внесе до Ради відповідний законопроект.

Андрій Парубій. Фото: rbc.ua.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запропонував народним депутатам порушити питання запровадження візового режиму з Російською Федерацією (РФ) та розширення санкцій стосовно держави-агресора. Про це він заявив на засіданні погоджувальної ради парламенту, яке транслював телеканал "112 Україна", передають Патріоти України.

Спікер зазначив, що в п'ятницю, 30 вересня, у Росії за підозрою у шпигунстві затримали українського журналіста Романа Сущенка. "Якщо раніше в Росії путінський режим знищував свободу слова та переслідував власних журналістів, то тепер там небезпечно працювати і закордонним журналістам. Я закликаю всі країни вільного світу, всі міжнародні організації дати жорстку оцінку переслідуванню журналіста - громадянина України", - сказав Парубій.

У зв'язку з цим він запропонував нардепам повернутися до питання запровадження віз між Україною та Росією, а також розширення санкцій.

"На початку 2016 року я вніс до Ради проект постанови про звернення до Кабміну щодо припинення дії угоди між урядами України і РФ про безвізові поїздки громадян України і РФ. Можливо, є сенс сьогодні порушити питання та повернутися до запровадження візового режиму з РФ і щоб ми обговорили питання розширення санкцій проти Росії", - підкреслив спікер.

У свою чергу лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що його політсила внесе до парламенту законопроект про розширення обмежувальних заходів щодо РФ.

"Народний фронт" ініціюватиме законопроект про розширення санкцій проти Росії. Україна повинна задати темп у розширенні міжнародного тиску на державу-агресора. Повинні розширити санкції та вимагати цього від наших міжнародних партнерів", - сказав Бурбак.

Як повідомлялося, раніше в ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста інформагентства "Укрінформ" Романа Сущенка та заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В українській розвідці причетність Сущенка до відомства не підтвердили.

Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував Сущенка, якого в РФ звинувачують у шпигунстві.

Нагадаємо,в Москві було затримано та поміщено в СІЗО "Лефортово" спеціального кореспондента національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка. За попередньою інформацією, його звинувачували в шпигунстві. Сьогодні до нього в СІЗО вирушив адвокат Марк Фейгін.

Як зазначила правозахисниця Зоя Свєтова, швидше за все, українського консула до Сущенка найближчим часом не допустять.

В "Укрінформі" назвали затримання в РФ Сущенка спланованою провокацією. МЗС України з'ясовує обставини затримання журналіста.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...