Чому б зразу не генералом? ФСБ проголосила заарештованого українського журналіста "полковником розвідки"

У ФСБ РФ стверджують, що журналіст Роман Сущенко збирав відомості про діяльність російських збройних сил.

ФСБ підтверджує затримання українця Сущенка. Фото: nikvesti.com.

Федеральна служба безпеки Росії підтвердила, що в Москві затриманий громадянин України Роман Сущенко, передають Патріоти України з посиланням на агентство "Інтерфакс".

У центрі громадських зв'язків ФСБ Сущенка назвали "кадровим співробітником української військової розвідки" в званні полковника. Його затримали "при проведенні шпигунської акції", заявили в ФСБ Росії.

Там відзначили, що громадянин України "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

ФСБ порушила кримінальну справу за статтею "Шпигунство".

Нагадаємо, 2 жовтня стало відомо, що члени Громадської спостережної комісії Москви виявили в СІЗО столичної в'язниці "Лефортово" Романа Сущенка, кореспондента агентства "Укрінформ" у Франції, який був узятий під варту Лефортовским судом Москви.

За словами Сущенка, при затриманні на нього чинився психологічний тиск. Йому не дозволили зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт. Агентство назвало затримання свого співробітника "спланованою провокацією". Його буде захищати адвокат Марк Фейгін, додали в "Укрінформі".

Стало також відомо, що Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував Романа Сущенко, обвинуваченого в шпигунстві. "Сущенко заарештований на два місяці", – повідомила прес-секретар суду Катерина Краснова.

ЗСУ відступають: В ІSW заявили про значне просування російських військ під Авдіївкою, - ISW

неділя, 5 травень 2024, 11:24

Триває повномасштабна війна в Україні, і російські окупанти "здійснили значне тактичне просування на північний захід від Авдіївки поблизу Архангельського" у ніч з 3 на 4 травня, Можливо, це сталося після рішення української сторони відійти з цього рай...

ЗСУ успішно полюють на російські "Буки": Стало відомо, скільки противник втратив за місяць

неділя, 5 травень 2024, 10:56

Українські захисники розпочали своєрідне полювання на російські зенітні комплекси "Бук". Лише за останній місяць бійцям Сил оборони вдалося знищити щонайменше шість комплексів цього типу, тож окупанти втрачають на фронті більше систем ППО, ніж можуть в...