Справа збитого СУ-24: Генсек НАТО висловив солідарність з Туреччиною

Йєнс Столтенберг не забув наголосити, що більшість атак Росії в Сирії досі відбувалися в районах, де ІДІЛ не присутня.

Йєнс Столтенберг. Фото:tsn.ua

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що альянс закликає до спокою і деескалації в ситуації зі збитим російським Су-24 і заявляє про підтримку територіальної цілісності Туреччини. Таку заяву Столтенберг зробив після позачергового засідання альянсу у Брюсселі, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Ми висловлюємо солідарність з Туреччиною і підтримуємо її територіальну цілісність. Я закликаю до спокою й деескалації. Дипломатія і деескалація важливі для вирішення цієї ситуації", - сказав він.

Столтенберг також зазначив, що інформація, отримана від інших партнерів по НАТО, збігається з інформацією, отриманою від Туреччини щодо дій ВПС проти російського літака.

"Я вже раніше висловлював побоювання щодо наслідків діяльності російських військових поряд з кордонами НАТО. Ми продовжимо стежити за ситуацією на південно-східних кордонах НАТО дуже пильно.

Більшість атак Росії в Сирії досі відбувалися в районах, де ІДІЛ не присутня", - заявив також генсек НАТО.

Він також повідомив, що вже говорив із прем'єр-міністром Туреччини, тоді як контактів з російською стороною поки що не було.

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...

"Страждає європейський середній клас": Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України

субота, 27 квітень 2024, 15:28

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поскаржився, мовляв, Захід виділяє надто багато коштів для України. Від цього, вважає він, страждає європейський середній клас. Про це угорський політик сказав в інтерв'ю одній із радіостанцій, повідомляють Патріот...