Справжні санкції та протикорабельні ракети для України: У США порадили Трампу, як приборкати Путіна

Майкл Карпентер переконаний, що США і НАТО повинні допомогти Україні в обороні Азовського моря.

Майкл Карпентер. Фото: Голос Америки.

Президент США Дональд Трамп повинен скасувати зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним, щоб останній зрозумів всю витратність агресії проти України. Про це заявив директор Центру дипломатії Байдена США Майкл Карпентер в інтерв'ю, уточнивши, що Захід повинен ухвалити три кроки у відповідь на ескалацію агресії РФ, передають Патріоти України.

"Я рішуче закликаю до розміщення сил НАТО на постійній основі, можливо, в порту Констанци в Румунії, де були б представлені причорноморські країни НАТО. А також, щоб кораблі інших країн НАТО розміщувалися в цьому порту на ротаційній основі", – зазначив він.

Більше того, Карпентер переконаний, що США і НАТО повинні допомогти Україні в обороні Азовського моря. "Наземні протикорабельні ракети, радари, устаткування зі збору розвідданих та спостереження, – це щонайменше допоможе Україні мати кращу картину оборони прибережних вод. Потрібно запровадити повні блокуючі санкції, подібні до тих, які ми застосували проти Ірану, щоб дійсно залучити Росію до столу переговорів для вирішення конфлікту, тому що без важеля, цей конфлікт триватиме необмежений час", – додав експерт.

Карпентер також заявив, що його розчаровують заяви США щодо провокацій Росії в Чорному морі, зокрема, коротка заява американського президента Дональда Трампа. "Чесно кажучи, мене трохи розчаровують заяви США, або радше, те, що не було заяви від президента Трампа, який зробив дуже короткий коментар, а також заява від Секретаря Помпео, який закликав обидві сторони до деескалації, що, я навіть не можу усвідомити, адже є лише одна сторона, яка проводила постріли по кораблях іншої сторони і таранила їх. Тому, не знаю, що Помпео мав на увазі, але це жалюгідно. Якщо б я консультував цей Білий дім, а я цього не роблю, я б порадив президентові Трампу не йти на зустріч з президентом Путіним. Чесно кажучи, він мав би її скасувати. Однак, якщо він буде зустрічатись з президентом Путіним, він однозначно має обговорити питання України і сказати, що будуть наслідки, і вказати, якими вони будуть, щоб президент Путін зрозумів, що такі дії є витратними", – додав він.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...