"Список Трепака": Учасник "чорної бухгалтерії" ПР Тарас Чорновіл виступить свідком у НАБУ

Політичний експерт, а раніше екс-нардеп і функціонер Партії регіонів (2004-2008) Тарас Чорновіл заявив, що має відношення до так званих "чорних кас" ПР і готовий свідчити про це в НАБУ. Скільки з'являється чесних людей, як повіє смаженим...

Тарас Чорновіл. Фото: lcmedia.com.uaПолітичний експерт Тарас Чорновіл в ефірі "Еспрессо.ТВ" заявив, що свого часу отримував гроші від Партії регіонів, тому його ім'я може з'явитися в ході розслідування правоохоронцями справи по "списку Трепака", - передають Патріоти України, - і готовий свідчити з цього приводу в Національному антикорупційному бюро України.

"Існувало дуже багато кас. Кожен з лідерів Партії регіонів мав свою касу. Свої гроші, свої дії, і дуже часто, скажімо, Клюєвський каси, за які купувалися спочатку місця в списку" Батьківщини ", куди засовували людей з" Батьківщини ". Потім купувалися люди, ті, які вже вийшли з "Батьківщини" в шостому-сьомому роках, а потім - так само купувалися ", - розповів Чорновіл.

Також Чорновіл зазначив, що особисто знає про людей, за яких Клюєв платив Тимошенко по три мільйони щорічно, щоб ці люди були в партії "Батьківщина". Крім того, за його словами, існували "виборча каса" і "каса для проведення мітингів".

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) почало розслідування на підставі заяви Віктора Тріпака щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Колишній заступник голови Служби безпеки України (СБУ) Віктор Трепак передав в НАБУ масив документів, які свідчать, за його словами, про систему підкупів і фальсифікацій, які супроводжували прихід до влади колишнього президента країни Віктора Януковича і його оточення.

Трепак написав заяву про звільнення з СБУ ще в листопаді 2015 р Тоді він говорив, що головною причиною цього є неможливість ефективно боротися з корупцією, поки на чолі ГПУ знаходиться Віктор Шокін. Тільки 14 квітня 2016 року у сайті президента з'явився указ про відставку Трепак. Зараз він знаходиться в розпорядженні СБУ. Глава НАБУ Ситник підтведив інформацію про отримання цих документів.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...