США хочуть ввести санкції проти осіб та організацій, пов'язаних із російською розвідкою та оборонним комплексом

Цей список вже підготували, але поки що він засекречений.

Рекс Тіллерсон. Фото: Рейтерс.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон затвердив перелік осіб та організацій, пов'язаних із російською розвідкою та оборонно-промисловим комплексом, проти яких будуть введені санкції. Про це розповіла офіційний представник Держдепартаменту Хізер Нойерт, передають Патріоти України із посиланням на Газета.ru.

"Держсекретар Рекс Тіллерсон уповноважив держдепартамент видати перелік громадськості, в якому будуть визначені особи та організації, які є частиною або працюють від імені оборонного або розвідувального сектора російського уряду. Держсекретар підписав його, і він (перелік. - ред.) буде переданий на Капітолійський пагорб ", - сказала Нойерт.

Як зазначають, цей список поки що засекречений. Крім того, підкреслюють, що він матиме рекомендаційний характер. Як повідомляли раніше, 2 серпня, президент США Дональд Трамп підписав закон про нові санкції проти Росії. Зокрема, закон вимагає від фінансової розвідки Сполучених Штатів протягом 180 днів надати відомості про активи російських політиків і бізнесменів, наближених до Кремля.
Документ також скорочує максимальний термін кредитування російських банків, що перебувають під санкціями, до 14 днів, а для компаній нафтогазового сектора - до 30 днів. Президент США може застосувати санкції до осіб, які мають намір вкласти в будівництво російських експортних трубопроводів понад $ 5 млн на рік або $ 1 млн одноразово. Закон зобов'язує президента США заздалегідь узгоджувати з Конгресом пом'якшення або скасування санкцій. Глава Білого дому не зможе зняти обмежувальні заходи особистим указом, як це було раніше.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...