США обіцяють Ірану найбільшу кару в його історії

Тегерану загрожує введення безпрецедентних санкцій у разі відмови змінити «ядерні устремління».

Майк Помпео

США висунули Ірану 12 вимог, в разі невиконання яких проти Тегерана будуть введені безпрецедентні санкції, повідомляють Патріоти України.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео, виступаючи в неурядовому фонді "Heritage Foundation". Він зазначив, що США пропонують Ірану укласти нову ядерну угоду. У разі успіху Вашингтон обіцяє зняти всі санкції, відновити дипломатичні та комерційні зв'язки і підтримати модернізацію економіки Ірану.

У разі, якщо Тегеран не піде на нову угоду, США буде здійснювати "безпрецедентний фінансовий тиск на іранський режим" і введе "найсуворіші в історії санкції", оскільки "ядерні устремління" Ірану не можна відокремлювати від загальної ситуації з безпекою.

"Ми відкриті для нових кроків не тільки щодо партнерів і союзників, але і по відношенню до Ірану, але тільки якщо Іран бажає серйозних змін. Як сказав президент Дональд Трамп два тижні тому, він готовий і бажає нової угоди", - підкреслив держсекретар.

За словами Помпео, нинішнє американське керівництво не буде повторювати помилок попередників.

Глава Держдепу також оголосив 12 вимог до Ірану для початку підготовки до нової угоди. США вимагають від Ірану повного розкриття військової програми експертам МАГАТЕ з безперешкодним доступом до будь-яких об'єктів, припинення збагачення урану і напрацювання плутонію, припинення розробки і поширення балістичних ракет, здатних нести ядерні боєголовки.

Крім того, були висунуті політичні вимоги. Так, Вашингтон вимагає відпустити всіх утримуваних американців і громадян країн-союзників і партнерів, припинити підтримку "Хезболли", "ХАМАСа", повстанців в Ємені, "Талібану", не вкривати лідерів "Аль-Каїди", поважати суверенітет Іраку, вивести з Сирії підконтрольні Тегерану збройні формування, а також припинити загрозливу поведінку стосовно сусідів, зокрема, Ізраїлю, Саудівської Аравії і ОАЕ.

8 травня президент Дональд Трамп заявив про вихід США зі Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо ядерної програми Ірану. Вашингтон мав намір відновити всі санкції, які були зняті в рамках ядерної угоди, а також накласти на країну нові економічні обмеження.

10 травня Міністерство фінансів США розширило санкції, в список яких увійшли шість представників Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) і три компанії.

Опублікував: Інна Мартинчук

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...