"США останнього слова по Донбасу ще не сказали": В АП заявили, що в 2017 році Путіна очікує "вбивчий сюрприз" від Трампа

Заступник глави АП Костянтин Єлісєєв розповів деталі розмови президента Порошенка з Трампом.

П.Порошенко. Фото: Слово и Дело.

Є надія, що США підтримають Україну у врегулюванні ситуації на Донбасі і стануть повноправними учасниками "нормандського формату". Про це сказав заступник голови АП Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Обозревателю", передають Патріоти України.

Україна, за його словами, вірить, що США приєднаються до "нормандського формату" і з приходом нової адміністрації після виборів президента позиція Штатів з даного питання стане більш ініціативною.

"США не сказали останнього слова в процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі", - зазначив Єлісєєв, висловлюючи при цьому надію, що, цілком ймовірно, Штати стануть новими учасниками в переговорів по Донбасу в "нормандському форматі".

Від 2017 року офіційний Київ, за словами Єлісєєва, очікує більш результативної роботи "нормандського формату". "Тут важливе значення матимуть результати президентських виборів у Франції", - резюмував Єлісєєв.

Костянтин Єлісєєв розповів деталі телефонної розмови президента Порошенка і Дональда Трампа:

- Враховуючи дипломатичну етику, можу розповісти лише загальні деталі. Ця розмова тривала близько 15 хвилин, вона була дуже щирою та дружньою. Це – добрий знак. Новообраний президент США, звичайно, поцікавився ситуацією на Донбасі. Було видно, що Дональд Трамп починає знайомитися з українським досьє.

Єдиний цікавий нюанс – новий голова Білого дому був приємно здивований англійською мовою Петра Порошенка. Таким чином, можна сказати, що у них вже існує спільна мова. Більш конкретна картина буде вимальовуватися вже після церемонії інавгурації. Ми готуємо візит Петра Порошенка до США в лютому 2017 року.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...